Våra varumärken

Här presenterar vi ett urval av våra varumärken. Tryck på respektive bild så presenteras våra produkter från det varumärket.

101INC
101INC
101INC har ett brett sortiment av prisvärd taktisk utrustning. Fokus ligger på actionsport såsom airsoft, men många artiklar passar även bra för RDC, skytte, frilsuftliv och militär samt polisiär verksamhet.

Helikon Tex
Helikon-Tex
Helikon-Tex fokuserar på att ta fram prisvärda fältuniformer och levererar helhetslösningar. Flera olika varianter av softshell-jackor samt gedigna regnkläder i funktionsmaterial är uppskattade produkter. För de som har en aktiv livsstil med skytte, klättring eller liknande kommer man antagligen finna sin favoritbyxa i Helikon-Texs Urban Tactical Pants.

Magnum boots sverige
Magnum
Klassisk tillverkare av kängor för väktare, polis eller militär. Har för många varit förstahandsvalet när det gäller kängor sedan 1982. Magnums styrka ligger främst i lätta och luftiga skor för användning i stadsmiljö. De har dock även lanserat ett par riktigt intressanta modeller för mer klassiskt militärt bruk.

Alpha Industries
Alpha Industries
Alpha Industries rötter sträcker sig tillbaka till 1940-talet. Alpha skapades dock 1959 som en renodlad tillverkare av militära plagg för USAs krigsmakt. Alpha producerade många olika plagg men främst olika typer av bomber- och pilotjackor men även fältjackor. Alpha Industries tillverkar nu även civila plagg inspirerade av deras militära historia. Riktigt snygga och med en bättre passform än de ursprungliga militära plaggen.

Berghaus ryggsäck
Berghaus
Berghaus tillverkar bland annat riktigt bra ryggsäckar för militärt bruk. Dessa har använts av svenska Kustjägare och andra Amfibiesoldater under många år och är väl beprövade. Även brittiska och tyska förband använder dessa ryggsäckar i stor utsträckning. Den klassiska 110 liters Vulcan har kompletterats med en uppdaterad version i 120 liters Crusader. Ett par intressanta stridssäckar i serien Centurio vill vi också rekommendera.

Mechanix
Mechanix Wear
Ursprungligen användes Mechanix handskar inom monteringsindustrin. Den snäva passformen och bra greppet uppskattades av många och snart började handskarna även används militärt. Idag dyker handskarna upp överallt där militär personal finns, inte minst på amerikanska förband i mellanöstern. Perfekta som skyttehandskar eller stridshandskar.

Smith Optics elite
Smith Optics Elite
Smith Optics Elite är Smith Optics avdelning för skyddsklassade glasögon för militärt, polisiärt och skyttebruk. Hög skyddsnivå, extremt bra anti-immbehandling och innovativ design gör dessa till en av de vassaste glasögontyperna på marknaden. Alla deras glasögontyper är klassad minst enligt MIL-PRF-31013, som överstiger den vanliga klassningen ANSI Z87.1. Missa inte Aegis Echo som har ultratunna skalmar. Du kan verkligen lite på dina Smith Optics Elite!

Ops-Core hjälm
Ops-Core
Ops-Core har i princip revolutionerat hela världens syn på militära hjälmar. Med deras enormt höga funktion och modulära design har de gjort soldaternas vardag säkrare och bekvämare. Ops-Core har hjälmar både i ballistiska och lättare material. De lättare varianterna är perfekta för bergsoperationer, marina operationer eller räddningsaktioner. Många företag tillverkar tillbehör kompatibla med Ops-Cores hjälmar.

First Spear
First Spear
First Spear grundades av Carver och de bakom Eagle Industries. De tyckte dock att EI blivit för stora och långsamma och skapade ett av världens mest innovativa företag inom stridsutrustning. First Spear är extremt innovativa och fokuserar på lätta och snabba lösningar. Används av mycket kräsna kunder inom PMC, militära och polisiära förband i USA och Europa. Deras nya plate carrier Strandhögg har snabbt blivit mycket populär bland kräsna användare. First Spear: Just the tip!

Fällkniven
Fällkniven
Fällkniven är ett svenskt familjeföretag i Boden. Företaget grundades 1984 som importfirma och är sedan dess en av Sveriges främsta knivspecialister. De började designa sina egna knivar 1987. Deras mest sålda kniv är mod F1. I många år har i princip varenda soldat i Sverige köpt en kniv från Fällkniven, så att de vet att de har med sig en kniv man kan lita på.

Nite Ize
Nite Ize
Nite Ize tillhandahåller smarta små mackapärer som underlättar livet, både i fält och till vardags. Olika typen av snabbfästen, s-krokar och små LED-lampor ingår i sortimentet.

Morakniv
Morakniv
Morakniv har varit en del av svensk hantverkstradition sedan 1891. I mer än 125 år har de tillverkat knivar för hantverkare, bushcrafters, äventyrare och naturälskare. I det breda sortimentet finns ett stort antal modeller av högsta kvalitet, från enklare friluftsknivar till mer avancerade överlevnadsmodeller.

McNett
McNett
Amerikanska McNett tillverkar utrustning som underlättar i fält! I sortimentet återfinns bl.a; vård, reparation, hygien och kamouflage- artiklar. Smarta lösningar och banbrytande tankesätt gör att man bör spana lite extra efter McNetts produkter. Små och ofta billiga saker som kan bli ens bästa vän i fält.

Princeton Tec
Princeton Tec
Princeton Tec har länge tillverkat pannlampor och dykarlampor av mycket hög kvalité. De har också utvecklat smarta och flexibla lampor att fästa på hjälmen samt pannlampor för militärt bruk. Princeton tecs MPLS - Modular Personal Light System- möjliggör fäste på MOLLE, pannband, vapen och hjälm. I fd Navy SEAL DEVGRU-medlemmen Mark Owens bok "No easy day" säger han sig ha använt en lampa från Princeton Tec (Charge) i attacken mot Bin Laden. ´Nuff said.

Petzl Tactical
Petzl Tactical
Petzl tillverkar klätter- och friluftsutrustning av mycket hög kvalité. Petzl är en av de främsta märkena inom klätterutrustning. Vi kommer mest att fokusera på Petzls taktiska linje, där produkterna är optimerade utifrån ett polisiärt och militärt perspektiv.

ASP
ASP
ASP tillverkar högkvalitativa expanderbara batonger och tillbehör. Företaget är innovativt och lägger särskilt hög vikt vid att få produkter som alltid fungerar och aldrig sviker. ASPs batonger är idag de vanligaste batongerna och används av tusentals poliser, väktare, ordningsvakter och militärer.