EDC (EveryDay Carry)


Att befinna sig i en situation där man behöver ett multiverktyg, en snörstump eller en bit tejp kan vara mycket frustrerande.

Den klockrena hashtagen #edc är lösningen. EDC står för EveryDay Carry och är ett samlingsnamn för de attiraljer man bär med sig till vardags. Oftast handlar det om ett eget hopplockat kit med smarta bra-att-ha-prylar för att anpassa sig efter sina aktiviteter. Vissa nöjer sig med en kapsylöppnare på nyckelringen, andra föredrar ett multiverktyg i fickan som innehåller mycket mer. Och hur kul är det inte att ha något så udda som t.ex. ett måttband med sig, när någon frågar efter ett?

Nedan finner du en hel del bra produkter som vi tycker är lämpliga att bygga eller komplettera sin EDC.

Välj i menyn så tas du direkt till vald kategori:
Paracord & Rep
Knivar & Multitools
Ficklampor


Paracord & Rep

"Man vet aldrig när man behöver en bit snöre". Några meter rep eller snöre skadar aldrig att ha med sig, när tältet rasar ihop, väskan går sönder eller skosnöret är för kort.
En smart lösning är att knyta ett armband av snöret, då vet man vart man har det!

Klicka här för att besöka kategorin med Paracord & Rep.

Paracord (parachute cord), eller fallskärmslina som det heter på svenska, är en mycket kraftfull lina med många egenskaper. Paracord som är tillverkat i USA efter Mil-Spec standard klarar upp till 550Ib/250kg. Inuti linan löper 7st inre kardeler som kan dras ut och användas till mindre snörningar eller lagningar.
Amerikanska soldater utrustades med en bit paracord för nödsituationer. Någon kom då på att ett snyggt och effektivt sätt att hålla reda på linan var att knyta ett armband utav det.
Paracord är ett av EDC-kittens signum.

Klicka här för att besöka äkta Paracord 550Ib.

Knivar & Multitools

Vi säljer olika multitools och knivar från olika tillverkare. Vissa har en viss kärlek till specifika märken, medan andra går efter pris och funktion. Multitoolet är EDC:ns hjärta och det är viktigt att man känner sig nöjd med sitt verktyg.

Klicka här för att besöka kategorin med Knivar & Multitools.Sanrenmu tillverkar knivar av extremt hög kvalitet till ett av marknadens lägsta priser. Knivarna har gjort succé världen över och Sanrenmu har ett brett utbud för t.ex. EDC (EveryDay Carry). Pröva märket och njut av precisionen och kvaliten på tillverkningen.

Klicka här för att besöka produkterna från Sanrenmu.Columbia River Knife & Tool är en amerikansk tillverkare av högkvalitétsverktyg. CRKT äger ett flertal patent på olika låsmekanismer och visar tydligt att dom vet hur en kniv ska se ut och fungera. CRKT är kända för perfektion och funktion.

Klicka här för att besöka produkterna från CRKT.Leatherman har tillverkar multitools i över 30 år, och är därmed en av de mer igenkända tillverkarna av kvalitétsverktyg. Leatherman startades 1983 och sålde då sitt första multitool, Leatherman PST (Pocket Survival Tool).

Klicka här för att besöka produkterna från Leatherman.

Ficklampor

En bra och stryktålig ficklampa kan rädda många situationer. När strömmen gått, när man upptäcker nya platser eller när man tappat sin favoritkniv i skogen mitt i natten.

Klicka här för att besöka kategorin med ficklampor.Solarforce tillverkar ficklampor och tillbehör av mycket hög kvalité. Deras produkter lämpar sig för både privat och yrkesbruk. Tack vare smart design och konstruktion finns det tillbehör för att komplettera ficklamporna. De olika modellerna är mer eller mindre modulära för att kunna anpassa ficklampan efter situation och behov.

Solarforce är för den som är ute efter en ficklampa av hög kvalité med många möjligheter. Solarforce gör både avancerade ficklampor för de mer kräsna, men också simpla och stryktåliga ficklampor att ha på nyckelknippan till vardags.

Klicka här för att besöka produkterna från Solarforce.