Guide: mosfets till airsoft

Guide: Mosfet för airsoft

Här följer en kortare nybörjarguide som beskriver fördelar och nackdelar med mosfets till airsoftvapen. Vi berättar vad du ska tänka på när du funderar på att uppgradera med en mosfet.

Med en mosfet kan du skydda elsystemet i ditt airsoftvapen och ofta få flera spännande funktioner på köpet.Mosfets

Grundläggande information

Övergripande så ger en mosfet airsoftvapnets kontaktbläck förlängd livslängd. Framförallt vid starkare batterier bränns kontaktytorna av ljubågar varje gång du trycker in avtryckaren. Med en mosfet skickas strömmen direkt till motorn istället för att den skickas genom "switch assembly". Switchen skickar signalen till mosfeten när detta skall ske. Som en bonus är det lägre motstånd i en Mosfet jmfört med "switch assembly", så mer av batteriets ström kan användas till motorn vilket ger högre ROF utan ökat strömförbrukning.

En mosfet är känslig och kräver rätt kvalitet på batteriet för att fungera. Du måste också dra kablarna rätt utan kabelbrott. När du drar in mosfeten i ditt vapen är det bäst om du drar helt nya kablar till motorn för att undvika kabelbrott.

En mosfet går nästan in i alla vapen och fungerar bäst om du satsar på en ny motor samtidigt, helst en med starka magneter.

GATE har ett stort utbud av mosfets som alla har en standard och sedan kan man köpa med fler funktioner om man önskar detta. Populära funktioner är ökad respons, "burst mode" och justerbar ROF.

Det är jätteviktigt att du läser på ordentligt eller frågar en kunnig person om vad just du behöver för mosfet till ditt vapen. Tänk på att också kontrollera vad som står i garantin innan du öppnar upp din airsoft.

När skall man använda mosfet

En mosfet gör sig bäst när du vill skydda ditt elsystem och när du skall uppgradera ditt airsoftvapen för att få bättre respons. Du kan även investera i en WARFET för att underlätta programmeringen då det medföljer ett programmeringskort som är enkelt att ställa mosfeten med.

När skall man inte investera i en mosfet

Om du har planerna på att köra med originaldelarna kan det vara svårt att märka skillnaden en mosfet kan ge. Den skyddar självklart elsystemet, men det är mycket jobb för lite skillnad. Att uppgradera till mosfet är alltså en del i en mer omfattande plan för uppgradering av ditt vapen.