Tjeckisk sovsäck och puppa

En något annorlunda men smart sovsäck/filt/puppa.
Består av ett överdrag med galontyg i botten och vindtyg på ovansidan. Inuti finns en yllefilt som knäpps fast samt en liner av mjukare tyg. Kan öppnas med dragkedja och dras åt runt huvudet så det blir en puppa. Drakkedja runt kanten, så hela puppan kan vikas ut till en filt.

Tuff design som ger ett något mer "rutinerat" intryck, perfekt för post-apoc-lajv, bushcraft, retro-friluftsliv och liknande.

Rymmer en person som är 190 cm lång, bredd 72 cm.
Rullas ihop i sitt överdrag och viks, blir då ca 41 x 35 x 20cm. Ena bilden visar hoprullad säck med en Bullen Pilsnerkorv som jämförelse. Vikt ca 3,1 kg.

Original från tjeckiska armén, tillverkade sent 80-tal (de vi kollat på). De är förrådsvårdade och i nytvättat skick, men lagningar förekommer. Exakt färgnyans och detaljer kan skilja sig, bilderna visar exempel. Små defekter såsom saknade knappar och slitage förekommer, men de ska vara i fullt fungerande skick. Kräsna kunder bör vädra eller tvätta innan användande då de legat i förråd länge.

Lagerstatus just nu

Webbshop16 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp16 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 429 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten79 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 8413

Vi rekommenderar

Vi rekommenderar även att du köper

Produktfeedback

         Jimmy betygsatte 2019-12-23

         Niclas skrev 2019-12-23 Tung,men praktisk sovrulle,som är lätt att "trimma" med en extra filt vid kyla.

         Lars skrev 2019-08-07 Jag gillar sovsäcken som sådan men......Jag vet att den är begagnad och det står uttryckligen att det kan finnas en del lagningar och eventuellt saknas någon knapp, men det saknades inte mindre än 27 knappar, vilka man ändå måste säga är vital del på just denna typ av sovsäck. Men efter en hel del syslöjd så fungerar den bra, har sovit i den två nätter hittills.

         Mattias betygsatte 2019-03-20

         Carlos skrev 2019-01-16 Rymlig, mycket varm, låg ute häromdagen i -4 grader frös ingenting och då ändast klädd i långisar merinoulltröja, mössa å raggsockor

         Arnulf skrev 2019-01-15 Nöjd med produkten. Det negativa var att dragkedjorna var mycket slitna i ändarna så det var en hel del pysslande innan de fungerade tillfredsställande. En knapp fattades också så den behöver ersättas en kommande kväll. \"Nyskick\" som det skrivs är inte sant med tanke på slitaget på den jag erhöll. Slitagefri så hade den fått fem stjärnor.

         Kent skrev 2018-09-03 Helnöjd! Den var faktiskt över förväntan. Väldigt varm och skön.

         Hans skrev 2018-08-26 Perfekt bedroll med ett liggunderlag mellan yttertyg och filt.

         Emil skrev 2018-08-24 Jag är helnöjd! Sovsäcken är väldigt bekväm och dessutom väldigt varm och skön. Jag kommer ha väldigt stor glädje av den i vinter!

         Peter skrev 2017-11-13 Första intrycket en bra sovpåse. Lite tung men om det inte är en issue så finns goda möjligheter att modda o tex lägga in en yogamatta i botten o sen sova som en bäbis.

         Mikael skrev 2016-10-06 Mycket bra skick, nu ska det moddas.

         Kim skrev 2013-02-05 Klockren sovpåse!

         Ted skrev 2012-06-29 Spännande sovsäck! Har ännu inte testat min men ändå helt fantastiskt hur bekväm den är! Lite stor bara men när man väl har rullat ihop den som på bilen, så viker man den en extra gång och lägges längst ned i ryggsäcken utan probem :) REKOMMENDERAS STARKT!

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning