Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Du är här:

 • Röda Stjärnan airsoft
 • Vapen info
 • ASG MP9
 • Recension av ASG MP9

  Recension av ASG MP9 GBB


  ASG MP9"][/p]

  Första intryck och data

  Vikt: 1800 gram
  Utgångshastighet: ca 100 m/s
  Längd: 305/527 mm
  Drift: Gas blow back, green gas


  ASG har verkligen lyckats med denna lilla goding. Snygg och kompakt låda är det första som slår en. När man öppnar lådan finner man en MP9 med magasin, en symbolisk mängd BBs, en instruktionsmanual och en nyckel för justering av hop-up. Denna recension behandlar MP9A3, men allt är i princip detsamma för MP9A1.

  Yttre egenskaper

  Själva vapnet känns tungt och gediget, med snygg finish. Två klisterlappar märkta "made in Taiwan" och "Max 1 Joule" tas lätt bort, det står då "Swiss made", precis som på originalet. Märkningarna är mycket realistiska med "Cal. 9mmx19" och serienummer. Denna MP9 är licensierad från tillverkaren Brügger & Thomet med riktig märkning. Kolven, manöverhandtaget och säkringen känns distinkta och välgjorda, inget wobbel. Generellt är det svårt att i nuläget skilja detta vapen från ett riktigt. MP9A3 har rail ovanpå, undertill och på höger sida, precis lagom för att fästa sikte, PEQ, lampa och/eller främre grepp. MP9A1 har fast främre grepp.  ASG MP9"] ASG MP9"] ASG MP9"]

  Magasinet sitter mycket stabilt och är tillverkat av metall. Magasinet är distinkt att sätta i och ta ur och lagom trögt. Magasinet är uppbyggt som ett klassiskt GBB-magasin, med ventil och gummipackning upptill och en diskret påfyllningsventil under.

  ASG MP9"] ASG MP9"] ASG MP9"]

  Eldomställaren som gör att du kan välja mellan automateld och patronvis trycks åt sidan ovanför varbygeln, på samma sätt som på en M249 SAW. MP9 har ingen traditionell säkring utan har interna säkringar precis som en Glock. När du väl har gjort mantelrörelse är det bara att skjuta.

  Fördelar: Välidgt lik ett riktigt vapen, både vad gäller märkning och känsla.
  Inget wobbel, gedigna delar.
  Nackdelar: Inga upptäckta, men antagligen ska man vara lite försiktig med kolven.

  Inre egenskaper

  Nozzle: Plast
  Slutstycke och gliddelar: Metall
  Hop-up: Justerbar, metall

  Efter våra provskjutningar verkar vapnet mycket robust och driftsäkert. Som alltid med gasvapen behöver man smörja magasinet med silicone-spray vid ventilerna. Även hop-upen brukar må bra av spray då och då. Om vapnet skulle bli smutsigt eller börja bete sig konstigt kan det vara dax att ta isär det. Isärtagning förverkar garantin, så det är inget du ska göra om du är ovan. Den vane kan dock lätt ta isär vapnet, för att exempelvis byta nozzle eller rengöra.
  Vi hoppas kunna få upp en redigerad videoguide inom kort. Tills vidare kan du titta på bilderna av vapnet isärtaget nedan.
  ASG MP9"] ASG MP9"] ASG MP9"]

  Som du ser är även de interna delarna mycket verklighetstrogna. Delarna sitter stabilt och ger ett stabilt intryck. Vissa delar är i stål, andra i metall. Fördelar: Robust kvalité på interna delar.
  Tas isär i princip som ett riktigt vapen.

  Nackdelar: Man behöver skruvmejsel för att ta isär. Lite fipplig att ta isär.

  Tillbehören

  De tillbehören man uppenbarligen behöver är kulor, gas och silicone-spray, vi rekommenderar dem nedan. En kulvikt på 0.2 gram är en bra start. Vapnet (MP9A3) är tänkt att användas med främre grepp, vi rekommenderar det svarta nedan. Ett rödpunktssikte är lämpligt till din MP9. Det finn många olika att använda, men ett av E551-typ används bland annat av DEVGRU till sina MP7. En PEQ-box ser kaxig ut och dessutom får du ett lasersikte, vilket kan vara användbart.
  Med dessa tillbehör får du en funktionell och grym MP9.

  Det finns inga fler produkter att visa


  Provskjutning

  ASG MP9 verkar ha ett mycket robust och driftsäkert gassystem. Våra provskjutningar och kunders omdömen tyder på ovanligt bra driftsäkerhet och köldegenskaper för att vara en GBB. MP9 är dessutom mycket rolig att skjuta med, hög eldhastighet och kraftig blow-back. vi har inte heller varit med om spruckna nozzlar (peppar peppar) eller andra haverier. Pipan är kort, men träffsäkerheten med rätt hop-up är ändå god. Utgångshastigheten är kanske lite hög för vissa CQB-spel. Testa att byta till en klenare gas, såsom vår 101INC-gas. annars finst det en alternativ lösning för den våghalsige. Du kan klippa bort lite av nozzle-fjädern (del 132 i sprängskissen nedan). Klipp bort ett halv varv, testa och klipp lite till. Ta bara lite i taget. Klipper du för mycket slutar hela vapnet att fungera (och har Murphy vart framme och sett till allt slutar fungera tillser han säkert också att reservdelarna är slut).

  ASG MP9 Sprängskiss

  Förlagan

  Brügger & Thomet MP9 är en vidareutveckling av Steys TMP. MP9 är en liten, lätt och smidig k-pist som framförallt konkurrerar med Glock 18, Beretta 93R, MP5PDW och liknande mycket korta automatvapen. MP9 används främst av säkerhetspersonal, personskydd, specialförband och polisiära specialförband. MP9 har använts i Afghanistan av portugisiska specialförband, bland annat. MP9 är också så liten att den kan användas istället för pistol hos personal.