Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg


Star Rainbow Company

- SRC generationssystem
- Produktion och utveckling

SRC generationssystem

SRC saluför sina AEG i tre olika generationer. Gen III är den mest fulländade och erbjuder de bästa komponenterna, internt så väl som externt. Gen I är ett bra instegsvapen men Gen II och Gen III är vassare och vi tycker att de ofta är värda den extra kostnaden.
Genomgående har samtliga cylinderhuvud av aluminium med dubbla o-ringar, dessa ger väldigt bra tätning och ger hög effekt samtidigt som de är skonsamma mot gearboxen.
Spring-guiden i Gen 2 är av aluminium men Gen 3 är av aluminium men då CNC-svarvad och med ett kullager mot fjädern.
Gen III har i regel mycket låg friktion i gearbox och utmärkt tätning, detta resulterar i ett effektivt vapen med små effektförluster, lågt slitage och utmärkt prestanda. SRC Ultra High Torque-motor sitter i samtliga Gen II och Gen III.
Externt är Gen II och III tillverkade helt av metall och med komponenter vars tillverkning ni kan läsa om nedan. Plastdelar är i regel tillverkade av nylonfiber. Det kan vara skillnader mellan olika vapenplatformar och vilka komponenter som skiljer mellan de olika generationerna, t.ex. kan Gen III M416 och Gen III M4 ha olika interna delar, detta ser du i så fall i produkttexten.

Produktion och utveckling

SRC har sin fabrik och utveckling i Taiwan. De tillverkar själva delarna som sitter i deras airsoftvapen och skapar 3D-ritningar för varje del och vapnet och dess komponenter i sin helhet.
SRC använder sig ofta av mer avancerande tekniker jämfört med konkurrenter vilket ledder till bättre komponenter. Nedan ser vi ett G36 railsystem CNC-fräsas ur ett solit block av aluminium. Produkterna kontrolleras sedan med en koordinatmätmaskin som kontrollerar dess form efter minimala felavvikelser. CNC-frästa detaljer har mycket högre hållfasthet jämfört med gjutna produkter.

Nedan ser vi en kortare film om deras fjädertillverkning. Dels tillverkas alla de små fjädrar som sitter på olika delar i vapnet och dels också själva drivfjädern som driver pistongen i gearboxen.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin eller .

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng