TACGEAR Damasker M90

Kraftiga damasker i tätvävd nylon. Damaskerna har en kraftig rem under foten (25 mm), med snabb-clip. Denna rem kan bytas ut om den skulle bli sliten. Framsidan har dragkedja och en skyddande flärp som fästes över. På nederkanten framtill finns en krok för att fästa i kängans snörning, så att damasken inte kanar upp. Damasken är åtdragbar i ovandelen.
Resår i nederkant.
Insidan runt foten är försedd med gummiresår för att säkerställa en god passform runt foten.
Damasker är perfekta för att öka kängans och nedre delen av byxans motstånd mot väta i hård terräng. Extra lämpligt i snöbeklädd terräng, myrmark, träskterräng och liknande.
Just dessa damasker togs fram för tyska förband i Afghanistan, prio låg på hållbara material och bra passform. De valde att inte tillverka dem i funktionsmaterial eftersom de materialen helt enkelt inte klarar av påfrestningarna, dessutom har funktionsmembran ganska låg effekt när de bärs som damasker.

Remmarna är vanliga 25mm och kan lätt bytas ut då de är slitna eftersom de inte är sydda utan fästa med 3-bar lock. Se exempelvis nedan.


Från tyska TACGEAR. TACGEAR har länge levererat utrustning till militära förband. Från början levererade de till tyska specialförband, men levererar nu till fler förband inom NATO. Utrustningen är väl representerat i Afghanistan hos ISAF.
Kvalitén är mycket hög; remmar, spännen och tyg är i världsklass. Dessutom finns delar av deras utbud i M90.
TACGEARS hemsida

Lagerstatus just nu

Webbshop2 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp2 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 499 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktkostnad från 39 kr
Privpak39 kr
Posten74 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 13518

Produktfeedback

         Marius skrev 2015-12-11 Damaskene passer perfekt! Veldig bra!!!

         Olof skrev 2014-03-17 Perfekta när man jobbar i skogen vintertid.

         Michael skrev 2013-04-20 Fin kvalité , ni borde även tillhandahålla reservdelar om fotremmen slits ut eller att spännen går sönder, eller hur?

         Peter betygsatte 2012-05-07

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning