Om Röda Stjärnans Militaria

Företaget och personerna bakom
Hos Röda Stjärnan hittar du utrustning till ditt äventyr. Från ryggsäckar och kängor till taktisk utrustning och airsoftprodukter – vi har prylar och kläder till dig som älskar att vara utomhus.

Röda Stjärnan grundades av Henrik, Mikael och Fredrik. Vi brinner både för produkterna, äventyret och inte minst att leverera en grym kundupplevelse! Vi har byggt denna verksamhet från grunden och det har bara varit möjligt tack vare vårt hårda arbete med att hitta spännande produkter och skapa grymt nöjda kunder.

Historia
Röda Stjärnans Militaria, som det då hette, började 2002 med att två bröder köpte varsin medalj i forna Sovjetunionen
Detta utvecklades till en hobby och överblivna medaljer såldes via Tradera. Efterfrågan växte och en liten hemsida snickrades ihop på den nostalgiska adressen militaria.has.it. Året var 2007 när Henrik började på KTH och kom där i kontakt med Micke, som var en fena på att knacka hemsidor och affärssystem. Micke hakade på RS och vi kunde lansera en bättre hemsida, då tog det fart!

Under perioden 2007-2011 jobbade vi vidare med RS under studierna; Micke och Henrik på KTH och Fredrik på Stockholms Universitet. Under perioden växte RS, främst tack vare nöjda kunder och bra priser. När vi tog examen bestämde vi oss för att arbeta heltid med RS och verkligen ge järnet! Vi öppnade butik i Stockholm, först på Birger Jarlsgatan, sedan Roslagsgatan.

2012 öppnade vi vår butik i Göteborg och Stockholmsbutiken spräckte väggarna på Roslagsgatan och fick flytta till nuvarande adressen på Drottningholmsvägen. Butiken i Malmö öppnades 2013 och sent under 2014 öppnade vi vår butik i Slutarp. Vilken fart!

2015 genomförde vi en flytt av hela webblagret, som tidigare delade lokal med Stockholmsbutiken, till 2000 rymliga kvadratmeter i Slutarp, bredvid vår butik där. Sedan dessa har vi utan konstant platsbrist kunnat satsa benhårt på vår e-handel och ha mängder av produkter i lager med blixtsnabb leverans!

Vilken resa! Det som började med en skokartong sovjetisk medaljer i pojkrummet har nu vuxit till något mycket större. Det hade vi aldrig kunnat tänka oss när vi som naiva 14-åringar knallade iväg till en sovjetiskt äldre herre som sålde medaljer och sovjetisk memorablia på ett blåsigt torg i Tallinn.

Idag vänder vi oss till friluftsfolk, airsoftare, militärer och personer inom säkerhetsbranschen för att nämna några. Vi har de senaste åren erbjudit ett mycket brett sortiment av jackor från Alpha Industries. Vi som arbetar på Röda Stjärnan idag kan sägas sammanfogas av vårt intresse för friluftsliv, airsoft, det militära och inte minst att ge ett bra kundupplevelse! Välkommen och tack för att du läste vår historia.