Wisport Raccoon 85 RAL 7013

Raccoon 85 har utvecklats i samarbete med Polska försvaret. En ordentlig vandringsryggsäck med kvalitet utöver det vanliga.

Det stora facket nås dels genom ovansidan och dels underifrån genom en ordentlig dragkedja. Mellan dessa finns en avdelarmuff som kan dras åt om du vill hålla innehållet separat. Överdelen har då ca två tredjedelar av kapaciteten.
I huvudfacket har du en dragkedjeficka för små/värdesaker samt ficka och hållare för vätskesystem. Huvudfacket har dubbla snörlås för snömuffen samt åtdragning upptill.

Topplocket kan plockas av och har två dragkedjefickor och MOLLE. På sidorna av säcken längst ner finns två öppna sidofickor, lämpliga för t.ex. vattenflaska.
Du har också två stora avtagbara sidofickor som fästs på väskans MOLLE.

Axelremmarna är ergonomiskt formade och du har snabbfäste på bröstavbärarbältet. Båda remmarna har snabbfäste nedtill. Kraftigt avbärarbälte med mjukt memory foam. Givetvis justerbart i vidd framtill samt vid infästningen. Molle på sidorna av avbärarbältet. FAS+ Plus carrying system ger säcken utmärkt stabilitet och mjuk foam mot ryggen. Avbärarbältet kan lätt plockas bort vilken kan vara smidigt om du använder stridsväst samtidigt.

Spännband över mer eller mindre hela säcken så att du kan komprimera den efter behov eller fästa skrymmande packning. Säcken har kraftiga bärhandtag på långsidorna.

Väskan är täckt med molle. I ett fack under väskan har du inbyggt regnskydd som lätt fälls ut.

Tillverkad i Polen med kvalitetsmaterial som Duraflex-spännen och 500D Cordura. 5 års garanti från tillverkaren.

Kapacitet: 85 liter.
Mått ca 65x38x34cm.
Vikt 3300 gram.

Vissa bilder visar delar av bärsystemet i svart, bärsystemet är i samma färg som övriga ryggsäcken, vilket syns på en av bilderna.


Wisport tillverkar sina produkter i Polen och levererar till flera europeiska arméer och specialförband.Produktens NIR-signatur
NIR

Vi anser denna produkt vara: NIR-anpassad

Motivering: Denna produkt återges på ett mycket bra sätt i NIR-spektrumet. Wisport använder material som är särskilt utvalda med NIR-signaturen i åtanke. En av produktbilderna visar en Wisport Sparrow i RAL 7013 vid "A". I bilden är "B" och "C" ej NIR-anpassade väskor. Fotat under en gran, men trädstam och barr i bakgrunden. Som du ser smälter Wisport bra in i bakgrunden, medan de andra lyser upp.

Ha i åtanke att Wisports dragkedjor i regel inte är NIR-anpassade, dessa täckts istället med en tygflärp.

Med en produkts NIR-signatur avses hur den upplevs i en bildförstärkare/NVG. Detta är viktigt för kunder som verkar dolt i en NIR-miljö. Vill du veta mer, tryck här.

Lagerstatus just nu

Webbshop2 st
Butiken i Göteborg0 st   Få epost när varan finns i Göteborg
Butiken i Slutarp2 st

Gilla produkten på Facebook

Pris: 2799 kr

Leveranstid från 1-2 vardagar
Fraktfritt vid köp över 500 kr
Fraktkostnad från 0 kr
Privpak0 kr
Posten129 kr

Så räknas frakten ut

Artikelnummer: 41087

Produktfeedback

         Filip skrev 2019-08-21 Ja, var ska jag börja... Detta är ett riktigt monster till ryggsäck. Helt otroligt vad du får för priset och funktionaliteten du får med Raccoon 85. Varje sidoficka ger dig nio liter extra utrymme vardera, så totalt har du 103 liter intern lagring från ruta ett. Plus på detta kan du fästa MOLLE-fickor samt övrig utrustning utanpå ryggsäcken, vilket ger dig ännu mer plats för utrustning. Fickor, liggunderlag, jackan, gulaschgrytan, hjälmen, kameran, trangiaköket, brandsläckaren... allt får plats utanpå ryggan (men kanske inte samtidigt)!\r\n\r\nOkej, så du behöver ännu mer plats och suktar efter maximal mängd ryggsmärta, svett och tårar? Då kan du spänna fast hela din taktiska dagstursryggsäck utanpå denna ryggsäck (förutsatt att den har kompressionsremmar med spänne på sidorna)! Wisport Sparrow, Whistler och Caracal m.fl. är speciellt designade för detta med inverterade spännen på kompressionsremmarna på sidorna. Såg exempel på detta in action på Youtube, höll på att tappa hakan. Det går som sagt med en vanlig taktisk dagsturssäck, har själv en 35-litersrygga à la Assault pack (art. nr. 29294) med \"vanlig\" orientering på remspännena på sidorna. Den ryggsäcken låter sig fästas på plats med justerbara änden av remmen på utsidan om du vrider spännena ett halvt varv.\r\n\r\nRegnskyddet känns gediget, Duraflexspännena är helt fantastiska, remmarna och molleväven är robusta och corduramaterialet på ryggan känns som en bra avvägning mellan vikt och stryktålighet. Det går att justera höjden på topplocket alt. ta bort det helt. Det finns flera interna fickor för pryttlar, två i topplocket och ett i själva ryggan, plus ditt typiska, elastiska fack för vätskeblåsa etc. med hål för slangen (under topplocket på framsidan, vid bärhandtaget).\r\n\r\nBärsystemet är riktigt bra, skenorna i ramen känns robusta, det styva inlägget i ryggpartiet ger ännu mer stadga, perfekt avvägning gällande mjukheten i vadderingen på avbärarbältet och axelremmarna, den här ryggsäcken är riktigt skön att bära! \r\n\r\nDet enda jag saknar i bärsystemet är en robust lösning som håller remmarna som justerar höjden på ryggpartiet på plats (breda resårband?). Det hade hjälpt till att motverka att justeringen av remmarna ändrar på sig med tiden när de belastas och avbelastas. Märkbart när ryggan är ordentligt packad (läs: tung). Jag planerar att improvisera ihop en egen lösning med paracord alt. sy dit egna resårband. Det är en detaljfråga som är enkel att åtgärda själv, men något som kan förbättras.\r\n\r\nSläng på YKK-dragkedjor på denna (Wisports dragkedjor känns helt OK, men YKK är ju en klass för sig) och du har ett, i min mening, fläckfritt mästerverk. De anmärkningar jag har på ryggan är petitesser i förhållande till helheten. Riktigt, riktigt imponerad av den här ryggsäcken. En stor ryggsäck som förtjänar en stor recension. 10/10 Duraflexspännen\r\n

         Pierre skrev 2019-05-14 Shiit vilken rygga...bäst alla dagar i veckan...har kollat in detta märke på youtube under lång tid...slog till när jag var så säker man kan bli. Men den överträffade mina extremt höga förväntningar med råge. Det var nästan så den fick ligga bredvid i sängen på natten.

Skicka feedback kring produkten till vår produktavdelning