Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(4 av 5 möjliga)

Lavvu stort lättviktstält 3-4 manna Grön

Pris: 1899 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 82 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 44791

Detta är en betydligt större variant av vår mycket populära lättviktslavu. Rymmer flera personer, ca fyra personer lite beroende på hur man sover och om man har kamin eller ej. Takhöjden är rediga ca 220 cm vid tältkäppen och likt en tältkåta blir det ett mycket rymligt tält. Utöver flera personer får du också i denna tipi plats med en riktigt stor tältkamin, kaminfärdigt genom en specialdesignad lucka i taket för rökrör.

Tältet har dubbla ingångar som kan fästas i öppet läge, stängs med dragkedjor. Upptill finns ventilationsöppningar med myggnät och dessa kan ställas upp med inbyggda öppningspinnar. Öppningen för rökrörsgenomföringen kan stängas helt med tältduken och inbyggd kardborre, så använder du inte kaminen kan du ändå ha tältet stängt. Använder du rörgenomföringen rullas tältduken upp ovanför där den också spänns fast.

Hållbar tältkäpp av aluminium. Tältduken är förstärkt i toppen och en krok för att hänga lampa är fastsydd. Högst upp har tältet en ögla som effektivt används för att dra ståltråd till rökröret för att få det i rätt vinkel. Tältet har också fästen för att montera extra stormlinor. Tältpinnarna är av aluminium och i kryssform för bra styvhet. Tältet tar väldigt lite plats nedmonterat vilket illustreras på en bild.

Notera att rökrörsgenomföringsbiten ingår och behöver inte köpas separat som på många andra tält för kamin. Detta avser alltså den silvriga tygmaterialsbiten, inte silikongenomföringen.
Rökrörsgenomföringsbiten gör du hål i efter storleken på ditt rökrör och så kompletteras det med ett så kallat tältgenomföringskit/flashing kit. Klarar rökrör upp till ca 3,5" lite beroende på hur hårt du eldar. Kaminen på vissa bilder är Surtr. Kamin ingår ej.
Tillse att rökröret och kamin alltid är på säkert avstånd från brännbart material och att tillräckligt skydd är installerat mot tältduken. All eldning sker på eget ansvar och på egen risk. Sörj för korrekt ventilation.

I och med möjligheten med kamin är detta ett tält för vinterbruk så väl som sommarbruk.

Tältet är lätt med en vikt (inklusive spik och käpp) på ca 2240 gram.
Diameter ca 400 cm.
Höjd ca 220 cm.
Material: 210T Ripstop Polyester, tejpade sömmar.
Vattenpelare ca 2500 mm.
Mått i påse ca 42 cm, diameter ca 13 cm.
Vikt 2,2 kg.

Gilla på Facebook

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

4/5

baserat på 2
recensioner med betyg

  • 0 st
  • 2 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
B
Bo 2 veckor sedan

Testat lavvun nu under några jaktdagar i Arjeplogstrakten. I det stora hela nöjd med tältet. Blir lätt lite dragit i nedrekanterna skulle haft en bit stormmatta som man kunnat täta med jord, sten eller liknande och istället haft en ventil liknande Helsports tältkåtor har. Ingen kondens att tala om eftersom vi körde Primusvärmare. Dock ska man tänka på att inte ligga för nära inunder tältduken för då lär det bli kondens just där som kan besvära. Regnvatten läkte in nånstans vid den öppning som är för kaminrör. Bytte ut medföljande tältstång mot en teleskopisk tarpstång. Enklare spänna tältet på ett ställe än springa runt och justera i pinnarna i marken.
B
Bo 4 månader sedan

Hej Testat ha detta tält uppsatt hemma bara på gräsmattan i 10 m/s med vindbyar på ca 15 m/s. Bor ganska nära havet. Tar in vind underifrån ganska lätt pga att duken reser sig lätt när tältet trycks åt nåt håll. Men med stormlinorna som fanns med i påsen stog det faktisk pall för vinden utan skador. Det följer inte med stormlinor så det räcker till alla fästpunkter.. Det räckte till hälften. Dessutom inga pinnar ingår till extra linor. Men helt okej för slantarna det kostar. lätt sätta upp efter att jag gjort en mall för utsättning av pinnarna.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Hur många ben har en hund? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin tält och mat eller tält och bivack.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng