Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Senast ändrat: 2022-06-03

Köpevillkor

Vi på Röda Stjärnan är grymt måna om att våra kunder ska vara nöjda. Vidare tar vi vårt ansvar för alla våra kunder så att alla blir behandlade på ett snabbt och professionellt sätt. Känner du att det blivit något fel kan du alltid kontakta oss. Lägsta ordervärde oberoende av eventuella rabatter är 1 kr. Följande gäller för köp på hemsidan via nätet.

Leverans
Beställningar skickas så snabbt vi kan, nästan alltid samma arbetsdag. Stopptid för att försändelser ska gå iväg samma dag är 13.00 för Schenker och 13.00 för Posten, men vi arbetar in i det sista med att få iväg din order samma dag. Leveranstid efter att varan lämnat oss är 1-2 dagar. Beroende på försändelsens storlek får du antingen hem ordern till din dörr, eller får du en avi så du kan hämta ut den på närmaste post/Schenkerombud. Paket till Norrland och vissa otillgängliga adresser tar en dag extra

Vi kan tyvärr aldrig garantera en leveranstid, eftersom vi överlåter själva transporten till Posten eller Schenker.
Paketet ligger kvar i 14 dagar hos ombud, därefter går det tillbaka till oss.
Outlösta paket debiteras med 150 kr om vi inte kommer överens om annat. Om man bara glömt hämta ut brukar vi dock skicka på nytt kostnadsfritt efter kontakt med kund.

Betalningsalternativ
Kortbetalning

Våra kortbetalningar hanteras av vår betalningspartner Svea Ekonomi AB för att garantera snabb och säker betalning. För ökad säkerhet använder vi 3D-Secure som är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och Mastercard för betalningar över Internet. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering och sker i Sveas betalfönster, där inga uppgifter är tillgängliga för butiken. Ingen avgift för kortbetalning tillkommer och vi ser direkt att din betalning har gjorts och kan skicka din beställning direkt.

Direktbanksbetalning

När du väljer att betala via betalsättet direktbanksbetalning Trustly så genomförs betalningen av Svea i samarbete med Trustly. En direktbetalning bokförs omgående hos oss. Det tillkommer inte någon avgift och överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering och sker i Sveas betalfönster

Faktura privatperson

Vår fakturahantering sköts av Svea ekonomi AB, du kan lätt se alla dina fakturor hos Svea genom att logga in på på "mina sidor" hos Svea. När du väljer faktura som betalsätt får du hem dina varor innan du betalar. Du kan sedan välja att betala hela beloppet med en gång eller dela upp betalningen i mindre delar. Fakturan förfaller 14 dagar efter att vi skickat varan. Fakturan sänds i efterhand via post. Ej uthämtade fakturaförsändelser debiteras med 150kr om inte annat överenskoms med kund. Du måste vara minst 18 år gammal vid beställningstillfället. En mindre kreditprövning görs som i vissa fall innebär en kreditupplysning. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta. Observera att namn och adress måste stämma med folkbokföringen. För att se fullständiga villkor för Sveas köpevillkor

Återbetalning av kort och direktbank

Du som betalt din order, men av någon anledning har ångrat ditt köp får återbetalt till samma kort eller konto som pengarna dragits från. När vi har godkänt en retur, så kommer vi återbetala beloppet automatiskt, detta brukar ta 3-5 bankdagar.

Postförskott : Du betalar på uthämtningsstället när du hämtar ut varan. Outlösta paket debiteras med 150 kr. Kontrollera därför noga att du verkligen kan hämta ut paketet innan du beställer. För återbetalning av postförskott behöver vi dina bankuppgifter. Återbetalning till bankkonto kan ta uppemot 14 dagar.

Faktura företag

Faktura för företag sköts av Svea Ekonomi AB. Maila webb@rodastjarnan.com för mer info

Förskottsbetalning till bankgiro/bankkonto: Du betalar i förskott till bankgirokonto 258-2765 (Smozle AB). Uppge endast ordernumret i meddelandefältet (ej OCR). Så fort vi har fått pengarna skickas varorna. Det tar ca 3-7 bankdagar från att du gjort din betalning till att vi registrerat din betalning och kan skicka din beställning. Detta är ett manuellt och långsamt betalsätt som vi inte rekommenderar. Ej betalda förskottsbeställningar makuleras efter ca 7 dagar, men om du ångrar dig innan uppskattar vi om du mailar oss.

Förskottsbetalning med Paypal (avgift tillkommer): Du betalar i förskott med Paypal. Du följer bara instruktioner som står i det mail som du fick när du lade beställningen här på hemsidan. En avgift som visas i kassan tillkommer. Om du undrar något om nedan, vänligen kontakta oss på adressen webb@rodastjarnan.com

Betalning via Swish: Vårt nummer för Swish Företag är direkt kopplat till vårt affärssystem och vi ser din betalning direkt och kan skicka dina varor. Idag sker Swish-betalningarna i samarbete med Svea.


Öppet köp
Enligt distans- och hemförsäljningslagen har våra kunder alltid 14 dagars öppet köp vid köp på webben. Öppet köp förutsätter att varan är i väsentligt oförändrat skick samt att etiketter och förpackningar ska vara hela. Köparen betalar dock returportot. Läs mer på Konsumentverkets hemsida. Skicka ej returer via Posten rekommenderat eller bussgods, då dessa inte kan hämtas ut av vår personal. Returer ska ha ett ifyllt returformulär, länk till formuläret skickas med din beställning. Maila webb@rodastjarnan.com om du tappat bort länken.

GDPR; Sekretess och säkerhet personuppgifter
Sedan maj 2018 ersätts PUL av den europeiska GDPR, detta är den lagstiftning som gäller för personuppgiftshantering. När du lägger din beställning hos oss på Smozle AB uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och telefonnummer, detta för att vi över huvud taget ska kunna skicka din beställning, göra vår lagstadgade bokföring och kunna ge dig garanti. I de fall du väljer att betala med faktura måste du även ange ditt personnummer. I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagandet gentemot dig. Vi dokumenterar all kommunikation som vi har med dig via e-post, detta för att tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Vi fakturaköp och avbetalning är det inte vi som lagrar ditt personnummer och betalhistorik utan detta görs av vår betalleverantör Payer och fakturatjänst via Collector Bank för ordrar före november 2021 och av Svea Ekonomi AB för ordrar efter november 2021.

Vi kommer inte att lämna ut dina personuppgifter till tredje part som inte krävs för att fullfölja vår leverans till dig. Dina personuppgifter raderas automatiskt efter 7 år då vår bokföringsskyldighet går ut, Uppgifter raderas tidigare om vi inte har behov av att behålla dem. Du kan alltid begära utdrag från oss vilka personuppgifter vi har sparade om dig och om du vill kan vi radera dessa uppgifter enligt rätten att bli glömd. Tänk på att uppgifter som krävs av lagstiftning att vi har kvar inte kan raderas. Vårt dataskyddsombud nås på info@rodastjarnan.com

Mer information hittar du i vår integritetspolicy

Reklamation
Om varan inte var i det skick som förväntades så skall vi givetvis lösa detta på lämpligt sett, med utgångspunkt från konsumentköplagen. Kan felet skyllas på oss så betalar vi frakten och pengar kommer 100% tillbaks till den missnöjda kunden. Är man bara missnöjd men felet inte direkt kan skyllas på oss (tex. fel storlek, vi kan inte göra mer än en uppskattning om den passar just dig) så är det inga problem att skicka tillbaks varan, kunden betalar då frakten fram och tillbaka enligt distansköplagen. Se den i beställningen bifogade retursedeln för information. Om en smärre meningsskiljaktighet föreligger så kan man erhålla erhålls tillgodokod. Alla bytesrätter och öppna köp gäller i två veckor. För specifik reklamation som rör luftvapen, se avsnittet längst ned. Vid frågor, kontakta webb@rodastjarnan.com

Säkerhet & Sekretess
Röda stjärnan garanterar att aldrig lämna ut dina personuppgifter eller e-postadress till någon annan.

Myndigförklarande
Genom att godkänna köpeavtalet, förklarar sig kunden myndig. Om den omyndiges avtal senare av förmyndare inte ratihaberas, blir den omyndiga ersättningsskyldig 150 kr för brev och 250 kr för paket, då den har lämnat falska uppgifter om sin behörighet. Detta i enlighet med svensk lag. I Sverige gäller det med ett fåtal undantag att kunden ska vara 18 år fyllda eller ha målsmans tillstånd vid köp.

Nekande av köp
Vi nekar alltid kunder köp i följande situationer: misstanke om att varan skall införskaffas eller användas i olaglig verksamhet, om kunden begår brottslig handling i samband med köp eller om kund kränker, hotar eller beter sig illa mot vår personal, andra kunder eller tredje part. Kunder som blivit nekade köp men vill driva vidare ärendet hänvisas till företagets ledning.

Förpackningar
I regel är inte förpackningen en del av produkten och många kartonger kan vara av enklare sort, alternativt är produkten förpackad i en zipper-påse. Detta beror på att många saker köps i bulk eller att tillverkaren inte prioriterar förpackningens design. Om förpackningen är viktig för dig som köpare är det bäst du kontaktar oss i förväg för att höra hur förpackningen ser ut och i vilket skick den skickas. I de fall produkten har en ordentlig förpackning är förpackningen en del av produkten och krävs för retur.

Objektstexter
Vi gör vårt yttersta för att artikelbeskrivning ska stämma överens med objektet, men ibland blir det fel. Då gör vi alltid vårt bästa för lösa problemet med kund och brukar kunna bjuda på tillgodkvitto eller fri returfrakt. Om du misstänker fel i en produktbeskrivning, var god att kontakta oss på webb@rodastjarnan.com eller info@rodastjarnan.com.

Vi reserverar oss för felskrivningar i pris och produktbeskrivningar. Vid större fel kan kund och vi alltid häva köpet. Röda Stjärnans kundklubb
Vid köp på vår hemsida kan du välja att gå med i vår kundklubb. Du får då mervärde enligt de regler som anges i kundklubbens information. Du kan när som helst gå ur kundklubben genom att maila info@rodastjarnan.com Röda stjärnan förbehåller sig rätten att när som helst avveckla eller ändra kundklubben. Vi förbinder oss dock att aldrig ge ut dina uppgifter till tredje part.

Foreign buyers.
We sell to all countries. Shipping and cost will be shown in the checkout. We have pleased customers from USA, Japan, Norway and more. For more information, contact us at webb@rodastjarnan.com

I enlighet med gällande lagstiftning länkar vi härmed till EU:s Online Dispute Resolution

Airsoft och luftvapen
Du måste vara 18 år eller äldre för att köpa airsoft- och luftvapen enligt svensk lag, kontroll görs mot öppna källor. Om du är medveten om att din ålder inte kan styrkas mot öppna källor, maila oss då den information vi behöver för att styrka din ålder. Åldersgränsen gäller vapen, inte tillbehör.
För mer information angående service och garanti, läs här: Garanti och service av luftvapen

Röda Stjärnan ägs och drivs av Smozle AB 556604-1330