Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(5 av 5 möjliga)

Ryggsäck kanvas och läder Lätt

Pris: 299 kr

Tidigare pris 399 kr Du sparar 100 kr (25% rabatt)

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 264 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 44210

En riktigt stilig och gedigen äldre ryggsäck tillverkad för den Rumänska Socialistrepublikens armé. Denna modell har vissa remmar av syntet och är lite tunnare och ljusare än andra versioner.
De lyckades i alla fall konstruera en mycket gedigen ryggsäck tillverkat av tjocka material i en härligt snygg retro-känsla.

Den användes i alla fall från 60-talet in på tidigt 90-tal och är förvånansvärt vältillverkad med snyggt sydda och kraftiga läderdetaljer.

Den lite speciella läderbiten och syntetremmarna på locket användes för att hålla stålhjälmen på plats. Den rumänska stålhjälmen var lite udda och hade en skärm fram och ett hål bak, så man får nog hitta på ett annat ändamål för spännena på topplocket om man inte har just en rumänsk stålhjälm. fästa en stekpanna exempelvis.

Som så många andra ryggsäckar från mitten av 1900-talet är bärremmarna även gjorda för att hålla upp patronfickorna som satt i bältet. Därför har bärremmarna en extra rem med krok. Du kan fästa dessa krokar i bältet, eller skära av dessa remmar (skär av rätt remmar!). Remmen med ögla fästs i kroken på undersidan och ryggsäcken fungerar då som en vanlig ryggsäck. Tryck gärna ihop kroken lite så remmarna sitter ordentligt.

På ena sidan fins en ficka med rem ovanför, passar perfekt för en butelj eller termos (dock passar inte 1L Nalgene, 1L Tritan eller Schweizska M71-flaskan. Max diameter ca 8 cm.). På båda sidorna finns hällor för remmar (syntetremmar ingår), antagligen bars filt och tältduk över ryggsäcken. En D-ring vid nacken användes troligen för att fixera filten.

Mått: Ryggsäcken är något päronformad och är ca 40 cm bred i botten och 30 cm vid öppningen. Djupet är 20 cm och höjden 43 cm. Volymen beräknas till ca 30 liter

Denna ryggsäck avser begagnad ryggsäck; skicket är i bra och fullt funktionsdugligt (inga saknade, trasiga remmar, eventuella revor lagade osv.). Soldatens namn, vissa lagningar och vanligt slitage förekommer. Viktigt att du smörjer in remmarna innan användning.
Tillverkade kring 1970, även om stämplarna är lite svåra att läsa.

Bilderna visar exempel.
Tänk på att de legat i förråd länge. Vädring, insmörjning och handtvätt rekommenderas.

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

5/5

baserat på 3
recensioner med betyg

  • 3 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
S
Sebastian Verifierad köpare 2 veckor sedan

R
Robert Verifierad köpare 4 månader sedan

H
Hans Verifierad köpare 1 år sedan

Rejäl ryggsäck, byggd för att hålla några världskrig framöver. Man får tvätta och behandla läder själv. Rejäla matetial.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg






Kontrollfråga: är du en människa?
Vad blir 3 plus 5? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin väskor och ryggsäckar eller ryggsäckar.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng