Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(4.5 av 5 möjliga)

Ryggsäck kanvas och läder Original

Pris: 399 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 39 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 41684

En riktigt stilig och gedigen äldre ryggsäck tillverkad för den Rumänska Socialistrepublikens armé. De lyckades i alla fall konstruera en mycket gedigen ryggsäck tillverkat av tjocka material i en härligt snygg retro-känsla.

Den användes i alla fall från 60-talet in på tidigt 90-tal och är förvånansvärt vältillverkad med tjock kanvas och snyggt sydda och kraftiga läderdetaljer.

Den lite speciella läderbiten på locket användes för att hålla stålhjälmen på plats. Den rumänska stålhjälmen var lite udda och hade en skärm fram och ett hål bak, så man får nog hitta på ett annat ändamål för spännena på topplocket om man inte har just en rumänsk stålhjälm.

Som så många andra ryggsäckar från mitten av 1900-talet är bärremmarna även gjorda för att hålla upp patronfickorna som satt i bältet. Därför har bärremmarna en extra rem med krok. Du kan fästa dessa krokar i bältet, eller skära av dessa remmar (skär av rätt remmar!). Remmen med ögla fästs i kroken på undersidan och ryggsäcken fungerar då som en vanlig ryggsäck. Tryck gärna ihop kroken lite så remmarna sitter ordentligt.

På ena sidan fins en ficka med rem ovanför, passar perfekt för en butelj eller termos (dock passar inte 1L Nalgene, 1L Tritan eller Schweizska M71-flaskan. Max diameter ca 8 cm.). På båda sidorna finns hällor för remmar, antagligen bars filt och tältduk över ryggsäcken. En D-ring vid nacken användes troligen för att fixera filten.

Mått: Ryggsäcken är något päronformad och är ca 40 cm bred i botten och 30 cm vid öppningen. Djupet är 20 cm och höjden 43 cm. Volymen beräknas till ca 30 liter

Denna ryggsäck avser begagnad ryggsäck; skicket är i bra och fullt funktionsdugligt (inga saknade, trasiga remmar, eventuella revor lagade osv.). Soldatens namn, vissa lagningar och vanligt slitage förekommer. Viktigt att du smörjer in remmarna innan användning.
Tillverkade kring 1970, även om stämplarna är lite svåra att läsa.

Bilderna visar exempel.
Tänk på att de legat i förråd länge. Vädring, insmörjning och handtvätt rekommenderas. På grund av det tjocka materialet sitter den aromatiska förrådsdoften ganska djupt och det behövs flera tvättar och mycket vädring om man vill att den ska dofta gott.

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

4.5/5

baserat på 17
recensioner med betyg

  • 10 st
  • 5 st
  • 2 st
  • 0 st
  • 0 st
S
Simon Verifierad köpare 1 år sedan

E
Erik Verifierad köpare 1 år sedan

D
Dennis Verifierad köpare 1 år sedan

Stämde mycket bra med beskrivningen utom att den skulle lukta lager. Lukta inget. Lädret behövde en omgång fett men de var de också tydliga med. Lätt köpt en till om funnits behov
E
Erik 1 år sedan

Jag kapade "fel" remmar men hade tagit bort bälteskrokarna och flyttat över de fyrkantiga spännena innan. Blev mycket bättre då jag får själva grundremmen hela vägen ner istället för den lilla påsatta. Remmarna överlag var väldigt slitna och torra och fick oljas in flera gånger innan de fick någorlunda godkänt.
A
Arnulf Verifierad köpare 1 år sedan

J
Jan Verifierad köpare 1 år sedan

E
Emil Verifierad köpare 1 år sedan

Mycket snygg ryggsäck, välgjort och slitstark. Se till att fetta in lädret rejält innan användning.
M
Markus Verifierad köpare 2 år sedan

G
Gustav Verifierad köpare 2 år sedan

P
Per Verifierad köpare 2 år sedan

F
Frode Verifierad köpare 2 år sedan

V
Viron Verifierad köpare 2 år sedan

Hello from Alabama, USA. Great buy! The canvas was in excellent condition, the leather was old and dry, but was quick to revitalize. I love these old products.
S
Sebastian Verifierad köpare 2 år sedan

Super ryggsäck! Snygg och praktisk, enda kritiken jag har är att remmarna sitter fast med krok i botten av väskan och dessa lossnar ganska ofta. Annars toppen!
O
Oscar Verifierad köpare 2 år sedan

S
Sebastian 2 år sedan

Supersnygg, super praktisk och jättebra kvalité!
P
Per Verifierad köpare 2 år sedan

råcool ryggsäck, men som sagt - smörj in lädret ordentligt.
L
Leif Verifierad köpare 2 år sedan

Fin!

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Vad blir tre gånger fem? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin väskor och ryggsäckar eller ryggsäckar.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng