Svenska

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping

Du är på vår svenska sida Läs mer här

Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Nödradio Karlsten

35 st i lager hos oss

Skickas från oss idag

Fri frakt

429 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Klicka här för att gå till kassan eller kolla in din kundkorg

Produktbeskrivning

Denna vevradio är mycket prisvärd och innehåller alla de funktioner den vanliga användaren behöver. Radion fungerar som solcellsladdare och har USB-uttag för laddning eller drift av USB-kompatibla tillbehör, exempelvis laddning av mobiltelefon.

Karlsten är en lite större variant av Victoria; större batteri, starkare lampa, högre effekt på solpanelen, batteriindikator och försedd med larm.

AM är de klassiska Europa-stationerna som sänder på 520-1700 KHz, radio Luxemburg är en station med historisk dignitet, men det sänds även mängder av olika stationer på AM-bandet. Tyvärr håller AM-bandet på att avvecklas numera då internet tagit över, vilket inte är optimalt ur ett krisperspektiv. Det kan dock fortfarande vara en trygghet att kunna ratta in något AM-station i ett extremfall där Sverige upphört med sina FM-sändningar och man vill nå sändningar ute i Europa.

Perfekt för dig som vill ha en radio/ficklampa i hemmet om strömmen går. Denna radio har alla funktioner du vill ha; ficklampa, FM/AM-radio, powerbank, USB-uttag och laddning via USB, solcell eller dynamo. En liten diod lyser blått vid fulladdat och rött vid låg batterinivå.

FM-radio med batteri/dynamo rekommenderas av MSB vid nödsituationer och är en produkt som ska finnas i varje hushåll för att kunna ta emot VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) även om strömmen skulle gå.

Radion har en uppfällbar antenn för bättre mottagning. Du rattar lätt mellan kanaler och har en tydlig display. Med fullt laddat batteri/powerbank kan du lyssna på radio i ca 8 timmar.

Försedd med "SOS"-knapp, i princip ett personlarm som låter med högt ljud.

Radion har en 1W/30 lm ficklampa som ger ett strömsnålt med fullt tillräckligt ljus. Med fullt laddad powerbank kan den lysa i hela 10 timmar.

Inbyggt i radion finns en Li-ion powerbank som används för att driva elektronik och ge ström till USB-uttaget. Powerbanken är på 2000 mAh (3.7V). Detta är en ganska hög kapacitet, men tänk på att moderna mobiltelefoner slukar ström och 1000 mAh räcker till att lada en modern smartphone till ca 30 %.

För att ladda powerbanken fullt, från urladdat, kan du göra följande;
Ladda via solcell i ca 35 timmar, solcellen är dock mest lämplig för underhållsladdning.
Ladda via vev/dynamo i ca 7 timmar. (i praktiken inte så lätt, dynamon används främst för underhållsladdning eller i nödsituation).
Ladda via Micro-USB i ca 2,5 timmar.

Skulle batteriet vara slut kan du veva. Är batteriet helt urladdat kan du behöva veva 3-5 minuter för att aktivera batteriet. Efter en minuts vevande kan du göra följande;
Ha lampan tänd ca 10-15 minuter.
Lyssna på radio ca 5-8 minuter.

Levereras med micro-USB-sladd.

Mått ca: 145*62*76mm

Vi rekommenderar

Det finns inga fler produkter att visa

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: Visa alla
Inga produktbetyg hittades.
Chatta med oss