Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla
Ny hemsida! Några problem, maila oss

Nödradio MD092 Svart

52 st i lager hos oss

Skickas från oss idag

Fri frakt

649 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Klicka här för att gå till kassan eller kolla in din kundkorg

Produktbeskrivning

MD092 är en prisvärd vevradio och powerbank med solcellsladdare och med lite fler funktioner än de enklaste varianterna. Kan laddas upp via solcell, dynamovev eller via USB. Stor tydlig LCD-display
Radion har USB-uttag för laddning eller drift av USB-kompatibla tillbehör, exempelvis laddning av mobiltelefon. Radion kan ta emot sändningar på FM, AM och WB-banden. Inbyggd LED-ficklampa.
Notera att vissa bilder visar radion i annan färg, denna artikel avser helsvart radio.

Radion har utöver en inbyggd Power Bank dessutom möjlighet att drivas av 3st AAA (ingår ej) batterier, kan vara bra att ha som reserv-reserv-batterier.

Perfekt för dig som vill ha en radio/ficklampa i hemmet om strömmen går. Denna radio har alla funktioner du vill ha; ficklampa, FM/AM/WB-radio, powerbank, USB-uttag och laddning via USB, solcell eller dynamo.

FM-radio med batteri/dynamo rekommenderas av MSB vid nödsituationer och är en produkt som ska finnas i varje hushåll för att kunna ta emot VMA (Viktigt Meddelande till Allmänheten) även om strömmen skulle gå.

AM är de klassiska Europa-stationerna som sänder på 520-1700 KHz, radio Luxemburg är en station med historisk dignitet, men det sänds även mängder av olika stationer på AM-bandet. Tyvärr håller AM-bandet på att avvecklas numera då internet tagit över, vilket inte är optimalt ur ett krisperspektiv. Det kan dock fortfarande vara en trygghet att kunna ratta in något AM-station i ett extremfall där Sverige upphört med sina FM-sändningar och man vill nå sändningar ute i Europa.

WB-bandet avser 7 radiostationer på frekvensen inom 162.400~162.550 MHz som används av nordamrikasnka väderkanalen NOAA. Där sänds väder och nödsignaler, men bara i Nordeuropa och delar av Karibien mm. Inte så användbart när man befinner sig i Sverige.

Radion har en 1W/70 lm ficklampa som ger ett strömsnålt med fullt tillräckligt ljus.
Denna radio har 3.5 mm uttag för hörlurar. Den är även försedd med kapsylöppnade men den krokdelen kan också användas för att hänga upp radion.

Inbyggt i radion finns en Li-ion powerbank som används för att driva elektronik och ge ström till USB-uttaget. Powerbanken är på 2000 mAh (3.7V). Radion har även en SOS-funktion där den avger ljud- samt ljussignal.

För att ladda powerbanken fullt, från urladdat, kan du göra följande;
Ladda via solcell i ca 60-70 timmar.
Ladda via vev/dynamo i ca 2,5 timmar. (i praktiken inte så lätt, dynamon används främst för underhållsladdning).
Ladda via Micro-USB i ca 4,5 timmar.
Framförallt solcellsladdning på dessa vevradios är i praktiken i absolut nödsituation eller som löpande underhållsladdning.

Levereras med micro-USB-sladd.
IPX3-klassad.

Vi rekommenderar

Det finns inga fler produkter att visa

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: enbart omdömen med betyg visas. Visa alla
Inga produktbetyg hittades.