Svenska Svenska flaggan

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Svenska flaggan Du är på vår svenska sida Läs mer här

Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Hemvärnet – nationella skyddsstyrkorna


Flera av oss på Röda Stjärnan har samövat med Hemvärnet eller deltagit i deras övningar och skyttetävlingar. Vi har därför en god förståelse för hemvärnssoldatens behov och nuvarande utrustningens begränsningar. Hemvärnsförbanden har de senaste åren börjat få bra utrustning, men de kommer aldrig bli fullt lika högt prioriterade som ordinarie förband i försvaret. Därför kan hemvärnssoldaten önska komplettera sin utrustning med egenköpt materiell, antingen för att förbättra sin förmåga att lösa uppgifter eller helt enkelt göra sin tjänstgöring mer bekväm och rolig.
Tänk på att kontrollera med din chef vilket utrustning som är godkänd eller rekommenderad på just ditt förband. Den utrustning vi listar här har dock använts inom ramen för hemvärnets verksamhet och är ur ett rent funktionsmässigt hänseende testad.
En stor brist i hemvärnssoldatens utrustning har varit stridsvästens magasinsfickor, som är optimerade för AK5-magasin, vi kan råda bot på detta med våra fickor från Condor. Dessa är gjorda för G3-magasin och passar perfekt till hemvärnets AK4B-magasin. Vi har ett antal olika varianter. Vi har också magdumpar i olika varianter, Condors är av toppkvalité för insatssoldaten, vi har också lågprisvarianter som duger utmärkt för ett par helgstrider per år. Under respektive produkt har vi skrivit hur man fäster dem på Stridsväst 2000, som inte har ett MOLLE-baserat system egentligen.


För observationsplatser, dolda postställen eller materiellmaskering har vi maskeringsnät av lättviktstyp. Dessa är mycket behändiga och uppskattade av förband som inte vill släpa med sig försvarets tunga och mycket stora nät. En nätbit som täcker två man kan tryckas ned i den stora flerbruksfickan och väger under ett kilo. Tänk dock på att nätet ej döljer din NIR-signatur, som försvarets nya Barracudanät gör.

För hemvärnets prickskyttar och skarpskyttar har vi levererat lite olika maskeringslösningar. Självklart kan man välja en full ghillie, men oftast är det mer lämpligt att använda vår "sniper suit", fylla på med lite bitar av maskeringsnät och maskeringsmaterial hemma, och sedan använder man skogens material för att anpassa till rätt terräng. Torrt gräs, granris och liknande brukar användas.

Stridssäcken brukar ibland vara lite i minsta laget, vi listar nedan ett par beprövade ryggsäckar. Barghaus används ju av amfibiekåren och tål riktigt tuffa tag. Vi har också en modulär säck i 60-literklassen som ändå är smidig.
Knäskydden vi listar är våra favoriter, faktum är att en hel hemvärnspluton köpte på sig par till varenda man. Även köpt av annan FM-personal.
Vi vill avsluta med att rekommendera lite smått och gott: en kvalitetskniv från Fällkniven, ett eldstål, lite efterfrågade persedlar i M90 och schyssta kängor från tyska försvaret.

Nedan listar vi ett par produkter som är relevanta för hemvärnssoldater.

Det finns inga fler produkter att visa

Lämna meddelande
Our international sites