<title>Garanti och service av airsoft-vapen hos Röda Stjärnans Militaria</title>
Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Utökad garanti på luftvapen och airsoft

Vi på Röda stjärnan lämnar en utökad garanti om 1 år på alla luftvapen köpta hos oss. Syftet med garantin är att kunder som inte vill/orkar/har tid/vågar själv meka med sitt luftvapen ska känna sig trygg i att få en lång tids användande.

Vad omfattar garatin? Garantin gäller fabrikationsfel på alla delar i växellåda eller liknande interna delar samt fabrikationsfel på yttre delar i ett år. Garantin gäller även om livslängden på en intern eller extern del är under ett år. Denna garanti är ett komplement till våra köpevillkor Garantin gäller inte vanligt slitage och i regel inte om du använt ditt vapen på felaktigt sätt, se punkterna nedan. Vi eftersträvar att garantin inte bara ska vara längre än de ordinarie 6 månaderna utan även generösare, så vi försöker alltid hjälpa dig så du ska bli nöjd.

Vad gör jag om jag har problem med mitt luftvapen Har du problem med ditt vapen och problemet omfattas av garantin så är det bara att komma/skicka in det till oss så tittar vi på det. Kontakta din butik eller webb där du köpte ditt vapen, så får du ett ärende skapat. Vi har flera mekaniker i organisationen och vi försöker avhjälpa felet så fort som möjligt, oftast går det fort men ibland kan det ta lite extra tid vid svåra ärenden. Vi har en maximal hanteringstid på 14 dagar enligt våra regler. Om felet mot förmodan skulle återkomma lagar vi det igen, vid tredje återfallet har kund rätt att byta eller återlämna varan.

Alla greengas och eldrivna vapen provskjuts innan leverans Innan leverans provskjuter vi alltid vapnen, så att vi inte säljer något måndagsexemplar. Därför kan du se att exempelvis eldomställaren kan vara använd. Vi skjuter ej mer än nödvändigt för att säkerställa funktion.

Läckage från gasvapen Gasvapen har i regel flera olika packningar och o-ringar. Dessa är alltid att anse som slitdelar även om deras livslängd kan mångdubblas med rätt smörjning och underhåll. Läckage i gasvapen är något man som konsument med tiden kan räkna med och man bör vara medveten om detta. Vi åtgärdar pysande vapen under garantitiden under förutsättning att de är korrekt smörjda, vi kan även skicka nya o-ringar. En övergripande guide kring detta finner du här: GBB-underhåll. Tänk på att kolsyredrivna vapen inte ska förvaras med kolsyrepatron i, detta då kolsyran torkar ut packningarna och vapnet kan börja läcka.

Vad menar vi med luftvapen? Med luftvapen avses airsoftpistoler drivna av gas eller el, luftpistoler eller luftgevär som skjuter exempelvis 4.5mm eller 5.5mm diablo kulor eller motsvarade rundkulor. Garantin omfattar dock inte sk."springers", alltså enklare airsoftpistoler drivna med enbart fjäder och som kräver mantelrörelsemellan varje skott, priset på dessa är i regel under 300kr.

Följande punkter omfattas inte av garantin: · Felaktigt handhavande. Att vapnet har utsatts för större påfrestningar än vad det konstruerats för, t.ex. fall från höjd eller att man med kraft knäcker vapnet.

· Användande av för kraftigt drivmedel. Garantin omfattar inte användandet av 11.1V Lipo-batteri i eldrivna vapen. Inte heller användandet av CO2 eller annan mycket kraftig (200 PSI+) gas i vapen avsedda för vanlig Green Gas

· Vapnet är modifierat, uppskruvat eller på annat sätt ”öppnat”. Vid isärplockning av vapnet utöver vad som krävs för underhåll upphör garantin att gälla. Exempelvis om man skruvar isär gearbox eller andra delar. Gaspistoler kan i regel skruvas isär föratt komma åt o-ringar och smörjningsytor.

Produkter som varit inne för reparation, men ej hämtas ut säljs enligt "Lag (1985:982) om näringsidkares rätt att sälja saker som inte har hämtats" tre månader efter att vi meddelat kund att varan finns för uthämtning.