Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(4.6 av 5 möjliga)

Polsk Skyddsmask MP-5 Gul lins

Pris: 479 kr

Välj antal

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 40394

Linsen på denna är lite gultonad för att öka kontrasten och kunna se bättre i mörker.
MP-5 är en licensierad kopia av den franska ANP-VP F1. Används av det polska försvaret.
Det kan finnas små skillnader som exakt utformning på talmembranet, en del ser mer ut som den Franska. Masken påminner mycket om den svenska Skyddsmask 90 i design och funktion.

Bra synfält och specialgjord ventilation för maskens glas. Ställbar storlek på bakhuvudet med snabbspännen. Vi storlekssorterar dessa men de är även förlåtande i storlek då de kan justeras runt huvudet, dessa är extremt eftertraktade och ovanliga så är din rätta storlek slut kan du förmodligen ta en närliggande, chansen att storlekar som är slut kommer in igen är liten. En storlek 3 är en klassisk medium, jag som har storlek 58 kan ha både 2 och 3, men storlek 3 sitter bättre, storlek 2 blir aningen stor i hakan.
Priset beror på storlek då t.ex. stora storlekar är extra svåra att få tag på. Se storlekarna vid storleksvalet.

Framtill finns talmembran som underlättar prat. På vänster sida sitter utandningsventilen och på höger sida adapter för drickslang med skyddslock (tänk på att ha locket stängd).
Framtill sitter vanlig gänga för 40mm STANAG filter, de flesta civila och militära filter har denna 40mm gänga (men kontrollera alltid).

Filter NBC/CBRN-typ oanvända med plombering. Gasmaskväskorna är begagnade men i bra skick.
Väskan är tillverkad av kraftig galonväv med flera fickor och fack.

Själva maskerna är oanvända men legat i förråd vilket kan ge lite "slitage" jämfört med en helt nytillverkad mask.

Observera att dessa säljs endast som samlarobjekt, EJ skyddsutrustning! Funktion kan ej garanteras. De är inte civilt klassade, de är inte klassade som personlig skyddsutrustning för civilt bruk.
Den kunnige kunden kan dock köpa till klassat filter och kvalitetssäkra masken.

Masken och filtret är tillverkat enligt STANAG NATO-standard och tillverkad för att skydda mot kemiska, biologiska, nukleära och radioaktiva ämnen (CBRN). Listan över vad masken ska klara av att skydda mot är lång men inkluderarkemiska stridsvapen såsom senapsgas, VX, sarin, biologiska stridsvapen och hälsofarliga organismer såsom bakterier och virus samt radioaktivt stoft. Masken skyddar dock inte mot brandrök (koloxider) eftersom man då kvävs. Skyddsnivån kräver dock korrekt användande, ej skadad mask och ett fungerande filter. Filtret fungerar i regel länge, runt 100 timmars användning, men måste förvaras förseglat då det annars kan mättas. Om filtret mättas med damm och stoft går det ej att andas igenom. Skyddsmask kallas ibland gasmask.

Om masken förvaras med monterat filter bör den läggas i tätslutande plastpåse, bäst är dock att inte öppna filtret innan det är skarpt läge och näst bäst att sätta tillbaka de bägge pluggarna vid förvaring.

Tänk på att utandad luft inte filtreras, så är du sjuk smittar du även med mask på.

Filtren är moderna och tillverkade på 2000-talet. Bara för att förtydliga innehåller de inte asbest, vilket vissa äldre (50-70-tal) kunde göra.


Gilla på Facebook

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

4.6/5

baserat på 17
recensioner med betyg

  • 11 st
  • 5 st
  • 1 st
  • 0 st
  • 0 st
M
Magnus Verifierad köpare 8 månader sedan

H
Hans Verifierad köpare 8 månader sedan

H
Henrik Verifierad köpare 1 år sedan

D
Daniel Verifierad köpare 1 år sedan

G
Gustav Verifierad köpare 1 år sedan

Riktiga grejer. Känns ganska modern och färsk i gummit. Bra väska till. Men torka av den lite bara.
J
Jonas Verifierad köpare 1 år sedan

Riktigt fin, sitter bra. 40 mm NATO 'stanag' gänga så andra filter finns det gott om på Ebay. Klar prisvärd, skön att ha på sig!
P
Patrik 1 år sedan

Fungerande mask, håller tätt. Som nedan skrivet är det dock inte en äkta MP-5a utan den franska varianten. Utöver detta så kom inte mitt filter förseglat, utan enbart plomberat.
S
Sean Verifierad köpare 1 år sedan

Produkten hade en del tecken på användning, men detta är något som var förväntat. Dock är denna masken ej en polsk mp-5 gas mask utan egentligen den franska ursprungliga verisionen ANP-VP F1. Detta kan man bevisa på ett flertal sätt. Bland annat skiljer sig röstdiafragman (plastcirkeln i mitten) sig på utseende mellan de olika gasmaskerna, varav den franska har små hål medan mp-5 har ett mer nätaktigt mönster. Utöver detta kan man även se vilken mask det är genom att kolla på toppen (pannan) av masken där den franska endast har ett nummer som beteknar storlek på masken medan mp-5 bör ha mer text. Rekommenderar fortfarande produkten, men vill bara varna att det inte är den polska verisionen.
T
Tommy Verifierad köpare 1 år sedan

Masken sitter bra, även fast det brukar vara problem att få rätt storlek. Visiret i plast känns lite klen, men så länge man inte misshandlar den funkar nog masken perfekt. Tänk på att denna enbart tar 40mm GOST filter, inte 40mm NATO. Synd att filter inte finns att köpa separat.
L
Liam Verifierad köpare 2 år sedan

Älskar den
V
Viktor 2 år sedan

Den var lite repig när den kom. Men annars är den bra. Bra FP5, Hade gått ut ur datum för nått år sen men den funkar fortfarande. Man kan köpa fler FP5 filter på Ebay för ganska billigt.
J
Jens Verifierad köpare 2 år sedan

E
Erik Verifierad köpare 2 år sedan

E
Emil Verifierad köpare 2 år sedan

M
Martin Verifierad köpare 2 år sedan

Snygg, snyggare än den ser ut på dessa bilder, funderar på att köpa en till.
H
Haidar 2 år sedan

M
Martin 2 år sedan

Riktigt snygg skyddsmask, linsen är av av något tunn plast men håller nog för en hel del. Rätt sugen på att inhandla en andra mask bara för att. Synd att butiken inte har extra filter inne.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Hur många ben har en hund? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin militär utrustning eller gasmasker.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng