Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(4.7 av 5 möjliga)

Lavvu Snökappa Skogsbeige

Pris: 1599 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 52 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 44790

Observera att flera bilder visar tältet i grön färg, denna artikel avser skogsbeige färg på tältet. Den första bilden är skogsbeige, ibland kan de se lite lika ut på grund av ljuset vid fototillfället.

Den omåttligt populära polska regnponchon som använts som tältkåta (Lavvu) är numera omöjlig att få tag i och vi började leta efter bra nytillverkade alternativ. En litet smidigt och enkelt tält lämpligt för tältkamin.

Det var detta tält vi fann; en vältillverkad konstruktion med klassisk lavvu-form. Liknande en tältkåta får du mycket utrymme inuti för både personer och packning. Tältet har bra ventilation, saknar golv, tilltagen takhöjd och kaminfärdigt genom en specialdesignad lucka i taket för rökrör samt egen ventilations-"slang".

Denna variant har en "kjol" runt tältets nederdel som effektivt minskar drag och skyddar från väder och vind. Brukar kallas snökappa. Den kan antingen vikas in eller ut, viks den utåt kan du lägga över snö eller grenar för extra isolering. För att syre ändå ska kunna komma in till personer och kamin finns en justerbar ventilationsöppning på väggen där man kan leda in syre.

Tältet har dubbla ingångar som kan fästas i öppet läge, stängs med dragkedjor. Upptill finns ventilationsöppningar med myggnät och dessa kan ställas upp med inbyggda öppningspinnar. Öppningen för rökrörsgenomföringen kan stängas helt med tältduken och inbyggd kardborre, så använder du inte kaminen kan du ändå ha tältet stängt. Använder du rörgenomföringen rullas tältduken upp ovanför där den också spänns fast.

Hållbar tältkäpp av aluminium. Tältduken är förstärkt i toppen och en krok för att hänga lampa är fastsydd. Högst upp har tältet en ögla som effektivt används för att dra ståltråd till rökröret för att få det i rätt vinkel. Tältet har också fästen för att montera extra stormlinor. Tältpinnarna är av aluminium och i kryssform för bra styvhet.

Notera att rökrörsgenomföringsbiten ingår och behöver inte köpas separat som på många andra tält för kamin. Detta avser alltså den silvriga tygmaterialsbiten, inte silikongenomföringen.
Rökrörsgenomföringsbiten gör du hål i efter storleken på ditt rökrör och så kompletteras det med ett så kallat tältgenomföringskit/flashing kit. Klarar rökrör upp till ca 3,5" lite beroende på hur hårt du eldar. Kaminen på vissa bilder är Surtr. Kamin ingår ej.
Tillse att rökröret och kamin alltid är på säkert avstånd från brännbart material och att tillräckligt skydd är installerat mot tältduken. All eldning sker på eget ansvar och på egen risk. Sörj för korrekt ventilation.

I och med möjligheten med kamin är detta ett tält för vinterbruk så väl som sommarbruk. Lättviktstält som inklusive allt endast väger ca 1640 gram.

Tältet är lätt med en vikt (inklusive spik och käpp) på ca 1640 gram.
Diameter ca 320 cm.
Höjd ca 160 cm.
Material: 210T Ripstop Polyester, tejpade sömmar.
Vattenpelare ca 2500 mm.

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

4.7/5

baserat på 6
recensioner med betyg

  • 4 st
  • 2 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
J
John Verifierad köpare 5 dagar sedan

B
Basel Verifierad köpare 2 veckor sedan

Tack
K
Krister Verifierad köpare 2 veckor sedan

M
Martin Verifierad köpare 1 månad sedan

J
Jimmy 2 månader sedan

Smidig liten lavvu. Sömmarna är hög kvalitet och tältet känns mer premium än priset antyder. Något irriterande är att dörrarnas dragkedjor bara har en löpare. Hade gärna sett två löpare så man kunde öppna uppifrån eller nedifrån efter behov (om man bara vill ventilera lite extra). Kommer byta ut fästöglorna i nederkant mot fjädrande ögla istället. Använde tältet i regn, inga läckage alls. Eldade med min titankamin, varmt och torrt i tältet, dock är jag lite tveksam hur länge skorstensgenomföringen håller, den blev lite missfärgad och frasig i kanten mot skorstenen redan första gången. Men överlag, grymt imponerad av denna lavvu! Kommer bli många härliga utflykter i höst/vinter! Rekommenderar att köpa halvt innergolv till. Värt extra vikten att få en ren och torr yta inuti tältet.
A
Anders 4 månader sedan

Väldigt trevligt tält, busenkelt att sätta upp. Verkar vara bra kvalitet, både på tält och tillbehör. Bodde första natten i sommarvärme och med massor av mygg/flugor, snökappan höll dessa på utsidan och ventilationen räckte till (2 personer och hund). Kompletterat med ett golv av vindfolie (bygg) och ser fram emot att testa tältet i höst.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Vad blir tre gånger fem? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin tält och mat eller tält och bivack.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng