Svenska Svenska flaggan

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Svenska flaggan Du är på vår svenska sida Läs mer här

Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Lavvu jättestort lättviktstält 4+p Snökappa Grön

2599 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Varför handla hos oss?

Fri frakt när du köper den här produkten
Produkten finns på vårt svenska lager för omgående leverans. Aktuellt lagersaldo: 48 st
Snabb leverans 1-2 dagar med Postnord och Schenker
Fri retur med fraktsedel om du skulle ångra ditt köp
På nätet sedan 2002: 460.000+ beställningar och 165.000+ kunder
Nöjda kunder ★★★★★ med 4.9 av 5 möjliga på Prisjakt

Produktbeskrivning

Detta är vår största variant av vår mycket populära lättviktslavu.

Diametern är ca 500 cm, i praktiken ca 480 cm inuti. Rymmer flera personer, ca fem eller fler personer lite beroende på hur man sover och om man har kamin eller ej. Optimisten skulle nog kunna få in 9 personer. Takhöjden är rediga ca 250 cm vid tältkäppen och likt en tältkåta blir det ett mycket rymligt tält. Utöver flera personer får du också i denna tipi plats med en riktigt stor tältkamin, kaminfärdigt genom en specialdesignad lucka i taket för rökrör.

Denna variant har en "kjol" runt tältets nederdel som effektivt minskar drag och skyddar från väder och vind. Brukar kallas snökappa. Den kan antingen vikas in eller ut, viks den utåt kan du lägga över snö eller grenar för extra isolering. Tänk på att om du eldar med kamin i tältet så måste du tillse så att syre kan komma in, antingen i nederdel av tältkan eller genom tilluftsrör till kaminen.

Tältet har dubbla ingångar som kan fästas i öppet läge, stängs med dubbla dragkedjor, detta gör att du kan ha ytterligare ventialtionsöppning i övre delen av dörren. Upptill finns ventilationsöppningar med myggnät och dessa kan ställas upp med inbyggda öppningspinnar.

För öppningen för rökrörsgenomföringen ingår både vanlig tältduk och en lapp brandskyddad duk (den ljusgrå på vissa bilder). Denna duk gör du sedan hål i för att anpassas till din kamins tältgenomföring.

Hållbar tältkäpp av aluminium. Tältduken är förstärkt i toppen och en krok för att hänga lampa är fastsydd. Högst upp har tältet en ögla som effektivt används för att dra ståltråd till rökröret för att få det i rätt vinkel. Tältet har också fästen för att montera extra stormlinor. Tältpinnarna är av aluminium och i kryssform för bra styvhet. Tältet tar lite plats nedmonterat och en bra förvarinmgsväska ingår. Väskan är rymlig och har kompressionsband vilket underlättar nedpackning.

Notera att rökrörsgenomföringsbiten ingår och behöver inte köpas separat som på många andra tält för kamin. Detta avser alltså den silvriga tygmaterialsbiten, inte silikongenomföringen.
Rökrörsgenomföringsbiten gör du hål i efter storleken på ditt rökrör och så kompletteras det med ett så kallat tältgenomföringskit/flashing kit. Klarar rökrör upp till ca 3,5" lite beroende på hur hårt du eldar. Kamin ingår ej.
Tillse att rökröret och kamin alltid är på säkert avstånd från brännbart material och att tillräckligt skydd är installerat mot tältduken. All eldning sker på eget ansvar och på egen risk. Sörj för korrekt ventilation.

I och med möjligheten med kamin är detta ett tält för vinterbruk så väl som sommarbruk.

Tältet är lätt med en vikt (inklusive spik och käpp) på ca 4000 gram.
Diameter ca 500 cm. (ytter)
Höjd ca 250 cm.
Material: 210T Ripstop Polyester, tejpade sömmar.
Vattenpelare ca 2500 mm.
Mått i påse ca 55 cm, diameter ca 20 cm.
This product can also be found on our other international sites:
World wide: Lavvu huge lightweight tent 4+p Green Norge: Lavvo enormt lettvektstelt 4+p Green
Frågor och svar (0)
Det finns inga frågor och svar för den här produkten just nu.
Klicka här om du vill du ställa en fråga

Vi rekommenderar

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: Visa alla
Inga produktbetyg hittades.
Lägg i korg
Lämna meddelande
Our international sites