Svenska Svenska flaggan

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Svenska flaggan Du är på vår svenska sida Läs mer här

Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Lavvu Snökappa Skogsbeige

1599 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Varför handla hos oss?

Fri frakt när du köper den här produkten
Produkten finns på vårt svenska lager för omgående leverans. Aktuellt lagersaldo: 49 st
Snabb leverans 1-2 dagar med Postnord och Schenker
Fri retur med fraktsedel om du skulle ångra ditt köp
På nätet sedan 2002: 460.000+ beställningar och 165.000+ kunder
Nöjda kunder ★★★★★ med 4.9 av 5 möjliga på Prisjakt

Produktbeskrivning

Observera att flera bilder visar tältet i grön färg, denna artikel avser skogsbeige färg på tältet. Den första bilden är skogsbeige, ibland kan de se lite lika ut på grund av ljuset vid fototillfället.

Den omåttligt populära polska regnponchon som använts som tältkåta (Lavvu) är numera omöjlig att få tag i och vi började leta efter bra nytillverkade alternativ. En litet smidigt och enkelt tält lämpligt för tältkamin.

Det var detta tält vi fann; en vältillverkad konstruktion med klassisk lavvu-form. Liknande en tältkåta får du mycket utrymme inuti för både personer och packning. Tältet har bra ventilation, saknar golv, tilltagen takhöjd och kaminfärdigt genom en specialdesignad lucka i taket för rökrör.

Denna variant har en "kjol" runt tältets nederdel som effektivt minskar drag och skyddar från väder och vind. Brukar kallas snökappa. Den kan antingen vikas in eller ut, viks den utåt kan du lägga över snö eller grenar för extra isolering.

Tältet har dubbla ingångar som kan fästas i öppet läge, stängs med dragkedjor. Upptill finns ventilationsöppningar med myggnät och dessa kan ställas upp med inbyggda öppningspinnar. Öppningen för rökrörsgenomföringen kan stängas helt med tältduken och inbyggd kardborre, så använder du inte kaminen kan du ändå ha tältet stängt. Använder du rörgenomföringen rullas tältduken upp ovanför där den också spänns fast.

Hållbar tältkäpp av aluminium. Tältduken är förstärkt i toppen och en krok för att hänga lampa är fastsydd. Högst upp har tältet en ögla som effektivt används för att dra ståltråd till rökröret för att få det i rätt vinkel. Tältet har också fästen för att montera extra stormlinor. Tältpinnarna är av aluminium och i kryssform för bra styvhet.

Notera att rökrörsgenomföringsbiten ingår och behöver inte köpas separat som på många andra tält för kamin. Detta avser alltså den silvriga tygmaterialsbiten, inte silikongenomföringen.
Rökrörsgenomföringsbiten gör du hål i efter storleken på ditt rökrör och så kompletteras det med ett så kallat tältgenomföringskit/flashing kit. Klarar rökrör upp till ca 3,5" lite beroende på hur hårt du eldar. Kaminen på vissa bilder är Surtr. Kamin ingår ej.
Tillse att rökröret och kamin alltid är på säkert avstånd från brännbart material och att tillräckligt skydd är installerat mot tältduken. All eldning sker på eget ansvar och på egen risk. Sörj för korrekt ventilation.

Rymmer 1-2 personer, beroende på hur mycket packning du har och om du använder kamin.Utan kamin skulle du kunna vara 2 vuxna och en hund/barn.

Tältet är lätt med en vikt (inklusive spik och käpp) på ca 1640 gram.
Diameter ca 320 cm.
Höjd ca 160 cm.
Material: 210T Ripstop Polyester, tejpade sömmar.
Vattenpelare ca 2500 mm.

Rekommenderas

Testad i fält av Röda Stjärnan

Vi rekommenderar varor vi själva testat i fält och är extra nöjda med.


Gillar verkligen detta tält. Mysig form och låg vikt gör att det även får följa med på dagsturer så barnen kan ha en koja. Har även använt det som bastu!
This product can also be found on our other international sites:
World wide: Lavvu with skirt Forest Beige Norge: Lavvo Snøskjørt Forest Beige
Frågor och svar (0)
Det finns inga frågor och svar för den här produkten just nu.
Klicka här om du vill du ställa en fråga

Vi rekommenderar

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: Visa alla
Inga produktbetyg hittades.
Lägg i korg
Lämna meddelande
Our international sites