Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

US M28 Haversack Repro

Pris: 449 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 2 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 45612

Reproduktion av den amerikanska M1928 haversacken som började tillverkas 1940 som standardryggsäcken för infanterister och liknande soldater, ersatte den tidigare M1910. Tillverkad av bomullscanvas och med stämplad "US", baksidan är stämplad "SEMS 1942".

Denna ryggsäck användes under hela kriget fram till 1945, men 1944 började den ersättas av "M1944 Combat Pack". M-1928 var väldigt modulär och rymde på ett invecklat sätt det mesta en infanterist behövde och kunde med tilläggsdelar rymma långrocken och tältdelar. Ryggsäcken är en studie i tillkrånglad ingenjörskonst, så här i moderna tider ganska charmigt. Säkert mindre charmigt att använda den skarpt.

Huvudfacket är öppet och omsluts av 3 flärpar + locket. För att sakerna inte ska bli blöta behöver man rulla in sakerna i en regnkäp, eller nu i dessa moderna tid använda en vattentät påse. Du viker upp flärpen med ett band fastsytt på, sen viker du in sidoflärparna, för remmarna genom bandets öglor. Sen viker du över locket. Lite krångligt, men när du får till det så blir det prydligt och coolt.

En löstagbar ficka på utsidan rymmer bestick i 3 separata fickor samt kokkärl. På sidan finns två öljetter som passar med bajonettfästets krokar, en rem håller bajonetten på plats. Samma fästanordning finns för spaden, under fickan för kokkärlet.

Havresacken är tänkt att användas med det amerikanska stridsbältet som hade massa öljetter, men den kan användas utan, hängselremmarna blir då vanliga ryggsäcksremmar.

Nytillverkad.

Produktbetyg

Vi har inte fått in några produktbetyg/kommentarer ännu.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Vad blir tre gånger fem? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin väskor och ryggsäckar eller ryggsäckar.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng