Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla
Ny hemsida! Några problem, maila oss

LiPo LiFe Li-Ion Spänningsindikator samt Varnare

76 st i lager hos oss

Skickas från oss idag

Fri frakt

79 kr

Antal
Varan har nu lagts i din kundkorg.

Klicka här för att gå till kassan eller kolla in din kundkorg

Produktbeskrivning

Mycket bra varnare och indikator för LIPO-batteri. Passar även följande batterityper; Li-ion, LiMn samt Li-Fe. Dels visar den batteriets spänning så att du kan veta hur pass laddat ditt batteri är samt om spänningen börjar sjunka allt för mycket. Tänk på att LiPO-batterier förstörs om de laddas ur för mycket, det är detta du ska undvika med denna varnare.

Varnaren sitter inkopplad i batteriet då du använder det. Koppla in balanserarkabeln, med - (svart) mot (-), stiftet längst till vänster sett uppifrån. När spänningen sjunker under en given nivå så tjuter varnaren.

Den är också utrustad med en justerbar spänningsvarnare, du kan själv välja spänningen som den ska varna vid. Du justerar mycket lätt varningsgränsen genom att koppla in batteriet och sedan trycka på den lilla knappen mellan högtalarna, på kortsidan.
När du ställer in varningsgränsen behöver du veta att spänningen sjunker under belastning (då du skjuter) och sedan går den upp igenom utan belastning. En tumregel kan vara att ett LiPO-batteri kan gå ned till 3.2 V under belastning och 3.7 V utan belastning. Smaken är som baken, men vår rekommendation är nog ändå att sätta varnaren på 3.3 V och byta batteri om varnaren piper då du skjuter. I pausen kan du kolla på varnarens indikator då och då och se att spänningen inte är under 3.7 V då batteriet är olastat.
Spänning under dessa nivåer ger permanenta skador på batteriet, även om de inte totalförstörs direkt.

Vid varning så lyser en diod samt ett högt ljud varnar om att du måste ladda batteriet.

När batteriet är inkopplat visar den dels batteriets totala spänning samt varje cell för sig. Hanterar LIPO-batterier med 1 till 8 celler!

Precision: +/- 0,01V
Spänningsområde PER cell: 0,5-4,5V.
Sammanlagt spänningsområde: 3,7-30V.

Ett utmärkt tillbehör och ett måste när du använder LIPO-batterier.

Vi rekommenderar

Det finns inga fler produkter att visa

Produktbetyg

Det finns inga produktbetyg för den här produkten.

Skriv eget betyg
Filter: enbart omdömen med betyg visas. Visa alla
Inga produktbetyg hittades.