Svenska

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Du är på vår svenska sida Läs mer här

Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Cylindern


En AEG använder lufttryck för att skjuta kulorna ur pipan, och detta lufttryck byggs upp inuti cylindern (2). Pistongen pressas av fjädern in i cylindern som då tvingar luften ut ur cylindern genom nozzeln. Framför nozzeln, i hopup-huset, ligger en kula redo som då i sin tur pressas ut genom pipan av lufttrycket.
1. Detta är ett ventilationshål, och alla cylindrar som har ett sådant kallas för portade cylindrar. Syftet med hålet är att begränsa den faktiska volymen luft som kommer att pressas ut genom pipan. Läs mer om detta i nästa stycke.

Anpassad cylindervolym

För att få bästa kulbana anpassar man cylindervolymen efter piplängd, kulvikt och fjäderstyrka. Om du använder en cylinder som ger för stor luftvolym så kommer den extra luften att komma som en puff bakom kulan när den precis lämnat pipan, och detta kan störa kulbanan så att man får en försämrad träffbild.
Om man istället använder en cylinder med för liten volym så kommer man att gå miste om mycket potentiell kraft eftersom man helst vill att det skall finnas ett övertryck bakom kulan som skall ”ta slut” precis när kulan lämnar mynningen. Använd tabellen nedan för att välja bästa cylindertyp för just ditt vapen. Tänk på att använda rekommenderad vikt på kula till respektive fjäderstyrkor, annars stämmer inte tabellen.

Det finns inga fler produkter att visa
Vissa cylindrar finns som bore-up. Dessa har tunnare gods och ger en högre cylindervolym. Dessa kräver ett speciellt pistonghuvud.

Chatta med oss