Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(4.3 av 5 möjliga)

Mil-Tec Pro Softshell OD

Pris: 949 kr

Välj antal

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 37083

Mil-Tecs Pro-softshell är en riktigt genomtänkt jacka speciellt framtagen för personal inom polis- och säkerhetsbranschen. Jackan fungerar dock även utmärkt för vildmarksliv och skytte. Placeringar av fickor och skärning påminner om vår svenska M90 fältjacka, men denna jacka har ännu fler smarta funktioner.

Jackan är tillverkad av ett 3-lagers laminattyg i grunden, som är förstärkt med Oxfordtyg på utsatta ytor. Laminattyget är stretchigt, vattentätt och andas. På insidan är laminatmaterialet ett tunt fleecematerial som ger värme. Jackan är därför utmärkt vid något kallare väderlek. Dragkedjeförsedda öppningar under armarna tillser att man kan ventilera effektivt.

Jackan har en stor mängd genomtänkta fickor. På bröstet finns 4 fickor, varav de yttre nås även om man har skyddsväst på sig. De inre har genomgående öppning som gör att man kan nå innerfickan, dessa är avdelade med dragkedja.Uppe vid halsen finns en liten rombformat flärp som täcker ett hål som du kan dra radiokablage genom.

Du har även två fickor framtill i jackans nedre del och en förstärkt ficka baktill på rumpan, med dräneringshål. Denna ficka fanns för på fältjacka M90 och använder för extra ombyte.

Slutligen finns två innerfickor och två fickor på ärmarna.

Jackan har velcropaneler på bröstet, ärmarna samt nacken. På ryggen finns en dold ficka där du kan fästa en större panel med exempelvis texten "POLIS" eller liknande. Denna kan ligga uppfälld vid dolt uppträdande och fällas fram vid insats. Sådan panel köps separat.

I höften sida finns öppning som gör att du lätt kommer åt hölster eller kniv du har i bältet. Du kan exempelvis låta hölstret vara dolt under jackan vid infiltration och sedan öppna upp vid insats. Dessa öppningar är även sköna att öppna om du sitter ned.

Ärmsluten har velcrojustering och en elastisk mudd, som kan träs över tummen. Det är kanske inte ofta man använder tummhålet, men mudden är riktigt skön och håller ärmen på plats.

Jackan är åtdragbar i nederkant samt midja med elastiskt snöre.

Jackan har förstärkning och kraftigare Oxford-väv över axlarna, ärmar samt rumpa. Över armbågen och underarmens utsida finns en ficka där man kan lägga i extra vaddering.

Material.
3-lagerslaminat.
Ytterlager: 94% Polyester, 6% Elastane
Membaranlager: andades Polyestermembran
Innerlager: 100% Polyester (Fleece)
Vattenpelare: 8.000 mm

Förstärkningspaneler: 100% Polyester (Oxford)
Ärmmudd: 90% Polyester, 10% Elastane

Jackan är normal i storleken men extra atletiskt. Det ryms lite bredare axlar i jackan. Ärmlängden är väl tilltagen och inte minst tack vare muddarna sitter jackan bra även på långa personer (190 cm) även i storlek medium.

Lagerstatus

Gilla på Facebook

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

4.3/5

baserat på 4
recensioner med betyg

  • 1 st
  • 3 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
S
Sven Verifierad köpare 5 månader sedan

C
Christer Verifierad köpare 2 år sedan

J
Jörn Verifierad köpare 2 år sedan

K
Kenneth Verifierad köpare 2 år sedan

Galet skön och praktisk, klar favorit.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin kläder och uniformer eller jackor.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng