Svenska

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Du är på vår svenska sida Läs mer här

Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Post Apocalyptic


Post Apocalyptic är ett samlingsbegrepp för en fiktiv situation efter undergången. Undergången kan bero på miljöförstöring, zombie-attacker, kärnvapenkrig och liknande. Postapocen är stor inom fiktionen, både i litteratur, dataspel och film. Man brukar skilja på postapoc som en fiktiv konstgren och den verkliga tron och förberedelsen för katastrofer, vilket brukar kallas preparism. Med denna sida försöker vi introducera er för de produkter vi har som ni kan använda för lajv, airsoft, fotoprojekt eller liknande inom postapoc.

Beroende på vad undergången antas bero på behövs olika typer av utrustning. Zombieattacker avvärjas bäst med vapen och pansar, radioaktivt nedfall kräver skyddsmask och heltäckande klädsel. Gemensamt för alla scenarion är bristen på utrustning, klädsel och mat. Utrustningen brukar därför bestå av slitstarka armékläder, ryggsäckar och väskor för förvaring av funna saker och fältutrustning för att övernatta och leva i ett kargt landskap.

Till höger visar vi två exempel. Det första är en något modernare tolkning. Utrustningen går i svart, han bär kravallväst, chestrig och en nylonväska med orange text. På huvudet bär han en stålhjälm och dansk skyddsmask. Den klassiska AK:n är i detta fall svart och vissa detaljer går i kamouflage. Kravallskyddet och fickorna bygger bulk, vilket gör att soldaten ser ganska skräckinjagande ut. Som jacka har vi använt en italiensk oljerock som är helt klockren. Byxorna är i nigh-camo, vilket passar bra med den svarta jackan.

Den andra soldaten är mer klassisk. Kläderna går i brunt, kanvas och slitet woodland. Masken är en klassisk surplus-mask. Till denna klassiska uniform kan man egentligen bara välja två vapen; en SVD eller Kalashnikov med trädelar. Fransk kanvasväska, äldre yllehandskar, läderficka i bältet och kanvasryggsäck är detaljer som passar bra.

Nedan listar vi ett par produkter vi tycker kan ingå i din post apoc-gear.

Tips på kategorier
Militär surplus-utrustning
Gasmasker och skyddsmasker

Det finns inga fler produkter att visa

Chatta med oss