Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

(5 av 5 möjliga)

Katadyn BeFree Vattenrening med flaska 3l

Pris: 699 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 5 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 43643

En smart vattenflaska med inbyggt filter från Katadyn, perfekt att ha på kortare vandringar när vatten tas från naturen!

Med den ultralätta Katadyn BeFree 3,0 liter är det inga problem att dra ut på äventyr oavsett hur länge du tänker vara borta. Med Katadyn BeFree vattenreningsfilter har du alltid tillgång till rent dricksvatten, oavsett vart du är. Tack vare ett hål längst upp i behållaren är den enkel att bära eller hänga upp, vips så har du en vattentank!

Grundregeln vid all vattenrening är att ta vatten från så rinnande källa som möjligt, undvik i största utsträckning att ta vatten från stilla stående vattensamlingar med tydligt grumligt innehåll. Om möjligt välj gärna vatten en bit ut från strandkanten och helst inte ytvattnet.

Reningen sker med 0,1 microns precision vilket reducerar protozoer med 99,9% och bakterier med 99,9999%. Den genomskinliga flaskan gör det lätt att se hur mycket vatten som är i och även hålla koll på hur mycket vatten man dricker. Filtret klarar ca 1000 liters vattenrening (mer om man bara renar klart vatten och mindre om man renar grumligt vatten).

Om filtret sätts igen av för mycket grumligt vatten så rengör man det enkelt genom den s k ”EZ-Clean advantage” dvs att ha vatten i flaskan och skaka den kraftigt. Alternativt skruvar man loss filtret och doppar det i vatten och ”swishar” det hastigt från sida till sida i vattnet. Då lossnar skräpet och man kan fortsätta att rena vatten igen. Notera att filtret aldrig ska sköljas horisontellt under en kran, det kan förstöra filtret.

Produktbetyg

Genomsnittsbetyg

5/5

baserat på 2
recensioner med betyg

  • 2 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
  • 0 st
N
Nicklas Verifierad köpare 11 månader sedan

J
Jonathan Verifierad köpare 1 år sedan

Hade den på senaste vandringen och det gick smidigt att inte behöva ha med så mycket vatten. Att ta vatten dräkt ut sjön var ett stort plus.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Hur många ben har en hund? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin tält och mat eller muggar och fältflaskor.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng