Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

Tipitält Bomull

Pris: 6299 kr

Aktuellt lagersaldo i webbshoppen: 18 st.

Fri frakt om du handlar för 500 kr eller mer

Artikelnummer: 21771

Klassisk tipitältdesign men en kraftig retro bomullblandningsväv som för tankarna tillbaka till 70-talets mer robusta tält. Tältet har även uttag för tältkamin vilket gör det till ett urmysigt tält som kan användas året om. Tipidesignen gör uppsättningen enkel och det är inga som helst problem att sätta upp tältet själv.
Detta är ett mycket välgjort tält med kvalitetsmaterial och genomtänkta detaljer. Ordentliga YKK-dragkedjor, tyg av bomullsblanding och insektsskydd för såväl fönster som dörr.
Tipitältet har god ventilation och högst upp i toppen finns en justerbar öppning med insektsnät.
Tältet har två ordentliga fönster med insektsnät och luckorna som kan fällas ner för insynsskydd eller regn fästs i nedfällt läge med två kraftiga dragkedjor (YKK). En öppen botten gör tältet möjligt att använda med tältkamin och du kan själv välja om du vill ha naturen under dig eller om du föredrar att lägga ut renskinn, filtar eller underlagstarp.
Idealiskt för camping, glamping, gruppresor - eller som ett mysigt tält i trädgården.
Tältduken är tillverkad av kraftig bomullsväv som består av 65% bomull och 35% polyester (220g/m²). Polyestern bidrar till att tältduken är mer lätt att rengöra, tåligare och suger inte åt sig smuts och väta i samma grad som ren bomullsväv.
Tältstaven i mitten är tillverkad av aluminium. Mycket kraftiga tältpinnar medföljer och tältet justeras lätt gentemot tältpinnarna med inbyggda steglösa spännen. Stormlinor runtom som justeras med smarta aluminiumlås.
Uppsättningen är mycket smidig och ett genialt verktyg medföljer med vilket du först märker ut var mitten av tältet ska vara, sen använder du denna repmall och på så sätt sätter du ut tältpinnarna precis där de ska vara i förhållande till varandra, sen är det bara att sätta upp tältduken och resa mittenpinnen, pinnarna är då perfekt placerade och du får en perfekt uppsättning även om du är ensam.
Tältet kommer med öppning för tältkaminens rökrör. Du behöver i så fall även komplettera med tältgenomföring/flashing kit. Används ej tältkamin så har uttaget en lucka som kan fästas över hålet. Används tältkamin måste du tillse att rökrör, kamin eller gnistor inte är för nära tältduken samt att god ventilation finns.
Tältet packas ihop i en rymlig förvaringspåse av sjömanssäcktyp, den är väl tilltagen och inga som helst problem med att den är för tajt när man ska packa ihop, görs enkelt på några få minuter.
Dörren är tvådelad och kan öppnas var del för sig, vardera del har även insektsnät.

Vattenpelare tältduk <1000 mm. Kan impregneras om man så önskar med produkter avsedda för ändamålet.
Mått uppsatt ca 400x400x280 cm.
Mått packat ca 78x28x28 cm.
Vikt komplett ca 12,4 kg.
Lämpligt för ca 3-4 personer.
Tältkamin, renskinn och hund ingår ej.

Produktbetyg

Vi har inte fått in några produktbetyg/kommentarer ännu.

Kommentera och ge betyg

Alla kommentarer granskas och godkänns manuellt innan de publiceras.

Denna funktion är endast för kommentarer. Har du produktfrågor så maila oss på produkt@rodastjarnan.com.
Din epost visas inte och används enbart för de sällsynta fall då vi har en följdfråga.

Betyg


Kontrollfråga: är du en människa?
Hur många ben har en hund? Svara antingen med siffror eller bokstäver.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin tält och mat eller tält och bivack.

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng