Svenska

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Du är på vår svenska sida Läs mer här

Produkter
Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

Airsoftkulor, vikt och annan information

Vi på Röda Stjärnan erbjuder en rad olika kulor till olika airsoftvapen. Här sammanfattar vi de olika kultyperna och deras egenskaper

Kulvikter

Kulans vikt är mycket viktig för hur långt och träffsäkert ditt vapen skjuter. Kulans vikt, vapnets utgångshastighet, innerpipa och hop-upinställningen samverkar. En tyngre kula ger lägre utgångshastighet, men jämnare kulbana. En alldeles för lätt kula kommer snabbt sprätta iväg och fångas upp av vinden. En för tung kula kommer dyka nedåt snabbt och gå för långsamt. Viktigt är att man justerar in sin hop-up så att kulan "flyter fram".

Här ser du generella riktlinjer att utgå från när du väljer kulvikt till ditt vapen.

- 0.12 gram: under 80 m/s. Passar också bra till granater, minor, springers, hagelgevär och liknande där precision inte är så viktigt.
- 0.20 gram: 80-105 m/s
- 0.25 gram: 105-120 m/s (0.25 fungerar ofta bra även till vapen med 125 m/s)
- 0.28 gram: 120-130 m/s
- 0.30-0.43 gram: 130+ m/s. Detta är prickskyttevapen och man bör testa sig fram noga för vapen som går över 130 m/s.

Du kan i regel alltid gå upp en kulvikt, t.ex. fungerar 0,28 gram även bra i vapen som har en utgångshstighet på 110 m/s. Tabellen ovan är en bra utgångspunkt, tyngre kulor blir dyrare per kula.

Bio-kulor

Bryts ned i skogen efter ett par månader. "Bio" är förkortning för biologically degradable, biologiskt nedbrytbart. Vissa typer lämnar extremt finkornig sand efter sig, andra försvinner helt. På flera utomhusbanor är det krav att använda bio-kulor. Många av de riktigt bra kulorna är biokulor, vilket du ser nedan på de produkter vi rekommenderar.

Här nedanför presenterar vi de olika kultyperna och visar upp vilka sorter ur respektive kategori vi rekommenderar ur vårt sortiment:

0.12 gram

0.12 gram: under 80 m/s:

Det finns inga fler produkter att visa

0.20 gram

0.20 gram 80-105 m/s:


Det finns inga fler produkter att visa

0.25 gram

0.25 fungerar ofta bra även till vapen med 125 m/s. 0.25 gram: 105-120 m/s:

Det finns inga fler produkter att visa

0.28 gram

0.28 gram: 120-130 m/sDet finns inga fler produkter att visa

Tracer-kulor


Fungerar som spårljus. Kulorna lyser upp kulbanan och underlättar träff på nätterna. Kulorna är tillverkade av självlysande material, men måste "laddas" med en tracer (oftast formad som en ljuddämpare) eller med speciella magasin (ex ASGs flash magazine). Oftast laddar man ungefär var tredje till var femte kula med tracerkulor i magasinet.

Det finns inga fler produkter att visa

Tyngre kulor 0,30-0,43 gram

Passar till kraftiga vapen med en utgångshastighet om 130+ m/s, oftast prickskyttebössor och du bör testa dig fram till en kulvikt som passar ditt vapen och dina behov.

Kulor från 0.30-0.32 gram:

Det finns inga fler produkter att visa
Kulor från 0.36 gram och uppåt:

Det finns inga fler produkter att visa

Chatta med oss