Svenska Svenska flaggan

Byt språk och valuta Stäng

Svenska - kr
English - $, €, £
Worldwide shipping
Norsk - NOK

Svenska flaggan Du är på vår svenska sida Läs mer här

Innehåll
Kundkorg

Din kundkorg är tom
Gå till kassan fortsätt handla

EDC - Every Day Carry


Att befinna sig i en situation där man behöver ett multiverktyg, en snörstump eller en bit tejp kan vara mycket frustrerande.

Den klockrena hashtagen #edc är lösningen. EDC står för EveryDay Carry och är ett samlingsnamn för de attiraljer man bär med sig till vardags, varje dag. Självklart för de flesta är mobil och plånbok, men genom att lägga till et par saker till höjer du din vardagsberedskap. Oftast handlar det om ett eget hopplockat kit med smarta bra-att-ha-prylar för att anpassa sig efter sina aktiviteter. Vissa nöjer sig med en kapsylöppnare på nyckelringen, andra föredrar ett multiverktyg i fickan som innehåller mycket mer. Släpar man ändå alltid runt på en väska, portfölj eller ryggsäck på väg till skola eller jobb kanske man kan ha med sig sjukvårdsutrustning och lite fler saker.

Men ha inte för mycket prylar, less is more.

Nedan finner du en hel del bra produkter som vi tycker är lämpliga att bygga eller komplettera sin EDC.

Välj i menyn så tas du direkt till vald underrubrik:
Paracord & Rep
Knivar & Multitools
Ficklampor
Bra att ha

Paracord & Rep"Man vet aldrig när man behöver en bit snöre". Några meter rep eller snöre skadar aldrig att ha med sig, när tältet rasar ihop, väskan går sönder eller skosnöret är för kort.
En smart lösning är att knyta ett armband av snöret, då vet man vart man har det!
Klicka här för att besöka kategorin med Paracord & Rep.

Paracord (parachute cord), eller fallskärmslina som det heter på svenska, är en mycket kraftfull lina med många egenskaper. Paracord som är tillverkat i USA efter Mil-Spec standard klarar upp till 550Ib/250kg. Inuti linan löper 7st inre kardeler som kan dras ut och användas till mindre snörningar eller lagningar.
Amerikanska soldater utrustades med en bit paracord för nödsituationer. Någon kom då på att ett snyggt och effektivt sätt att hålla reda på linan var att knyta ett armband utav det.
Paracord är ett av EDC-kittens signum, inte sällan flätat till ett armband, nyckelring eller liknande.
Det finns inga fler produkter att visa


Knivar & MultitoolsVi säljer olika multitools och knivar från olika tillverkare. Vissa har en viss kärlek till specifika märken, medan andra går efter pris och funktion. Multitoolet är EDC:ns hjärta och det är viktigt att man känner sig nöjd med sitt verktyg.

Att tänka på är att i Sverige får man bara bära vissa typer av knivar på allmän plats. Det finns inga extremt tydliga regler, men enligt polisen.se får man bära kniv för "Normalt bruk av fickkniv eller multiverktyg". För att vara på den säkra sidan bör kniven vara liten eller av multiverktygsmodell, om du inte kan motivera knivtypen på ett bra sätt. Det är din skyldighet som knivinnehavare att känna till och förstå lagtexten. För den juridiskt intresserade kan detta vara en bra utgångspunkt för vidare studier: Rättsfall.
Se Högsta domstolens dom i mål B 2094 - 14 och NJA 2016 s. 30.


Klicka här för att besöka kategorin med Knivar & Multitools.
Det finns inga fler produkter att visa


FicklamporEn bra och stryktålig ficklampa kan rädda många situationer. När strömmen gått, när man upptäcker nya platser eller när man tappat sin favoritkniv i skogen mitt i natten. Eller att man tappat mobilen, där man hade sin ficklampa, trodde man....
Om man vill ah en ficklampa eller pannlampa är en smaksak.

Klicka här för att besöka kategorin med ficklampor.
Det finns inga fler produkter att visa


Bra att haNedan listar vi sådant som vi tycker om att komplettera vårt EDC med. Ett litet sjukvårdskit för att ta hand om små sår tycker vi är självklart, ett litet sår som blir infekterat kan ställa till det ordentligt.
Det finns inga fler produkter att visa

Lämna meddelande