Fri frakt över 500 kr

Din kundkorg

EDC (EveryDay Carry)Att befinna sig i en situation där man behöver ett multiverktyg, en snörstump eller en bit tejp kan vara mycket frustrerande.

Den klockrena hashtagen #edc är lösningen. EDC står för EveryDay Carry och är ett samlingsnamn för de attiraljer man bär med sig till vardags. Oftast handlar det om ett eget hopplockat kit med smarta bra-att-ha-prylar för att anpassa sig efter sina aktiviteter. Vissa nöjer sig med en kapsylöppnare på nyckelringen, andra föredrar ett multiverktyg i fickan som innehåller mycket mer. Släpar man ändå alltid runt på en väska, portfölj eller ryggsäck på väg till skola eller jobb kanske man kan ha med sig sjukvårdsutrustning och lite fler saker.

Nedan finner du en hel del bra produkter som vi tycker är lämpliga att bygga eller komplettera sin EDC.

Välj i menyn så tas du direkt till vald kategori:
Paracord & Rep
Knivar & Multitools
Ficklampor


Paracord & Rep

"Man vet aldrig när man behöver en bit snöre". Några meter rep eller snöre skadar aldrig att ha med sig, när tältet rasar ihop, väskan går sönder eller skosnöret är för kort.
En smart lösning är att knyta ett armband av snöret, då vet man vart man har det!
Klicka här för att besöka kategorin med Paracord & Rep.

Paracord (parachute cord), eller fallskärmslina som det heter på svenska, är en mycket kraftfull lina med många egenskaper. Paracord som är tillverkat i USA efter Mil-Spec standard klarar upp till 550Ib/250kg. Inuti linan löper 7st inre kardeler som kan dras ut och användas till mindre snörningar eller lagningar.
Amerikanska soldater utrustades med en bit paracord för nödsituationer. Någon kom då på att ett snyggt och effektivt sätt att hålla reda på linan var att knyta ett armband utav det.
Paracord är ett av EDC-kittens signum.

Knivar & Multitools

Vi säljer olika multitools och knivar från olika tillverkare. Vissa har en viss kärlek till specifika märken, medan andra går efter pris och funktion. Multitoolet är EDC:ns hjärta och det är viktigt att man känner sig nöjd med sitt verktyg.

Att tänka på är att i Sverige får man bara bära vissa typer av knivar på allmän plats. Det finns inga extremt tydliga regler, men enligt polisen.se får man bära kniv för "Normalt bruk av fickkniv eller multiverktyg". För att vara på den säkra sidan bör kniven vara liten eller av multiverktygsmodell, om du inte kan motivera knivtypen på ett bra sätt. Det är din skyldighet som knivinnehavare att känna till och förstå lagtexten. För den juridiskt intresserade kan detta vara en bra utgångspunkt för vidare studier: Rättsfall.
Se Högsta domstolens dom i mål B 2094 - 14 och NJA 2016 s. 30.


Klicka här för att besöka kategorin med Knivar & Multitools.Sanrenmu tillverkar knivar av extremt hög kvalitet till ett av marknadens lägsta priser. Knivarna har gjort succé världen över och Sanrenmu har ett brett utbud för t.ex. EDC (EveryDay Carry). Pröva märket och njut av precisionen och kvaliten på tillverkningen.

Klicka här för att besöka produkterna från Sanrenmu.101 INC gör många olika prisvärda fällknivar som är lämpliga för EDC. De är robusta, har tuff design och kostar inte skjortan. Det breda utbudet gör att du bör hitta en modell som passar just dig.

Klicka här för att besöka produkterna från 101 INC.Gerber tillverkar knivar av god kvalité i mellanprissegmentet. Deras knivar har en utmärkt skärpa och genomtänkt design. De har även tagit fram flera framgångsrika multi-tools som används både i svenska och amerikanarna armén.

Klicka här för att besöka produkterna från Gerber.

Ficklampor

En bra och stryktålig ficklampa kan rädda många situationer. När strömmen gått, när man upptäcker nya platser eller när man tappat sin favoritkniv i skogen mitt i natten.

Klicka här för att besöka kategorin med ficklampor.

Solarforce tillverkar ficklampor och tillbehör av mycket hög kvalité. Deras produkter lämpar sig för både privat och yrkesbruk. Tack vare smart design och konstruktion finns det tillbehör för att komplettera ficklamporna. De olika modellerna är mer eller mindre modulära för att kunna anpassa ficklampan efter situation och behov.

Solarforce är för den som är ute efter en ficklampa av hög kvalité med många möjligheter. Solarforce gör både avancerade ficklampor för de mer kräsna, men också simpla och stryktåliga ficklampor att ha på nyckelknippan till vardags.

Klicka här för att besöka produkterna från Solarforce.

Produkten är nu lagd in kundkorgen

Besök kategorin eller .

Stäng

Besök kundkorgen Gå till kassan

Varianter

Stäng